x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Australian Open 2022. Simona Halep s-a calificat în optimi după un meci entuziasmant

Australian Open 2022. Simona Halep s-a calificat în optimi după un meci entuziasmant

22 Ian 2022   •   07:00
Australian Open 2022. Simona Halep s-a calificat în optimi după un meci entuziasmant
Sursa foto: Hepta

Simona Halep (România, 15 WTA) a învins-o pe Danka Kovinic (Muntenegru, 98 WTA), scor 6-2, 6-1, și s-a calificat în optimi la Australian Open 2022. Meciul a durat doar o oră și 5 minute.

Fosta lideră mondială a prestat un joc agresiv, cu lovituri lungi și foarte puternice, fiind permanent concentrată și deosebit de autocritcă la unele erori, ca de exemplu la singura dublă greșeală făcută la serviciu, când a strigat nemuțumită „Serviciul ăsta e praf”.

Singurul moment de slăbiciune l-a arătat în primul set, la 2-1, imediat după ce realizase primul break. Ea și-a cedat imediat apoi serviciul cu destulă ușurință, însă a replicat instant cu 10 game-uri consecutive câștigate, întrerupte după primele 6, de singurul joc câștigat de Kovinic în setul 2.

Muntenegreana nu a reușit să găsească nici o soluție de contracarare a presiunii permanente puse de Halep, atât la serviciu, unde a avut 3 ași și un procentaj de peste 70% la primul, cât și la retur, unde a câștigat mai mult de jumătate din punctele jucate.

În 3 dintre cele 12 game-uri câștigate, Simona Halep s-a impus la zero, două din acestea fiind break-uri.

Cu victoria de sâmbătă, 6-2, 6-1 în fața muntenegrencei Danka Kovinic, Halep și-a îmbunătățit recordul sezonului la 8-0 și a dus recordul personal în meciurile jucate în turul al treilea la turneele de Grand Slam la 21-3. Ea a câștigat toate cele șase seturi pe care le-a jucat la Melbourne și a pierdut doar 12 game-uri, potrivit Mediafax.

Kovinic, învingătoare în trei seturi în fața jucătoarei venite din calificări, Jang Su-Jeong și a campioanei de la US Open, Emma Răducanu, a devenit prima jucătoare din țara sa care ajunge în turul al treilea la un Grand Slam. Ea avut puține momente în care a putut să-și arate calitățile, încercând să contracareze cu ruperi de ritm și urcări la fileu.

Pentru accederea în cea de a doua săptămână la Australian Open, Simona Halep va fi recompensată cu 219.000 dolari și 240 de puncte WTA.

În optimile de finală, Simona Halep o va întâlni pe franceza Alise Cornet (69 WTA), care, după ce a eliminat-o pe favorita numărul 3, Garbine Muguruza, a furnizat o nouă surpriză învingând-o în turul 3 pe slovena Tamara Zidansek (29 WTA).

Halep și Cornet s-au întâlnit ultima dată în 2015 la Madrid, când s-a impus franceza, care conduce cu 3-1 scorul întâlnirilor directe, singura victorie a româncei fiind înregistrată în 2013, la Sofia.

Dacă va trece de Cornet, Halep ar putea să întâlnească în sferturi pe americana Danielle Rose Collins (30 WTA) sau pe belgiana Elise Mertens, urmând ca în semifinală, posibilele adversare să fie poloneza Iga Swiatec (9 WTA) sau belorusa Aryna Sabalenka, favorita numărul doi a turneului.

În turul 3 la Australian Opena ajuns și Sorana Cîrstea, care o va întâlni sâmbătă la amiază pe favorita numărul 10, rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova.

Halep: "Mă simt extraordinar că pot juca în optimi din nou”

Simona Halep părea mulțumită la finalul meciului cu muntenegreabca Kovinic. 

"Mă simt extraordinar că pot juca în optimi din nou. Mereu îmi place în Australia, poate de asta joc atât de bine, mai ales în fața acestui public minunat care stă în căldură pentru noi. Simt că sunt aproape de cel mai bun nivel al meu, am jucat grozav, dar Danka a fost obosită pentru că a avut un meci foarte greu înainte.

Sunt foarte mulțumită de cum am jucat și de abia aștept următorul joc. Pare că sunt relaxată, dar mă simt mereu concentrată, mă simt încrezătoare acum pentru că anul trecut am avut parte de un meci foarte greu", a declarat Simona la finalul partidei.

×
Subiecte în articol: Simona Halep