x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Australian Open: Federer - Djokovic şi Wozniacki - Li Na în semifinale

Australian Open: Federer - Djokovic şi Wozniacki - Li Na în semifinale

25 Ian 2011   •   12:46
Australian Open: Federer - Djokovic şi Wozniacki - Li Na în semifinale
Sursa foto: /Reuters

Tenismanul elveţian Roger Federer, numărul 2 mondial, s-a calificat pentru a opta oară consecutiv în semifinale la Australian Open, primul tur de Grand Slam al anului, după ce l-a învins în această dimineaţă pe compatriotul său, Stanislas Wawrinka.

Federer a trecut de Wawrinka (favoritul numărul 19), cu scorul de 6-1, 6-3, 6-3, după o oră şi 47 de minute de joc. În semifinale, Federer, deţinătorul titlului, îl va întâlni pe sârbul Novak Djokovic, cap de serie numărul 3, care l-a învins azi cu scorul de 6-1, 7-6 (5), 6-1, pe cehul Tomas Berdych, al şaselea favorit. La Public Bet, Federer este favorit să câştige, cu o cotă de 1,45, în timp ce Djokovic are o cotă de 2,5.

La feminin, numărul 1 mondial, Caroline Wozniacki, şi chinezoaica Li Na, favorita 9, au acces în semifinale. Wozniacki a avut nevoie de două ore şi 24 de minute pentru a trece de Francesca Schiavone (Italia), învingătoarea de la Roland Garros de anul trecut şi a şasea favorită, scor 3-6, 6-3, 6-3. În urma accederii în semifinale, Wozniacki şi-a asigurat menţinearea pe primul loc în clasamentul WTA.

Wozniacki o va întâlni în semifinale pe Li Na (numărul 11 mondial şi a noua favorită la Australian Open), care a învins-o pe Andrea Petkovic (Germania), cu scorul de 6-2, 6-4, în 80 de minute de joc. La Public Bet, Wozniacki are cota 2,1, în timp ce Li are 1,65. Chinezoaica se află la a doua prezenţă consecutivă în semifinale la Australian Open.

×