Una dintre staţiunile care au făcut paşi uriaşi în ultimele sezoane este Azuga. S-au amenajat pârtii noi, a fost construită o telegondolă ce poate transporta 1.500 de persoane într-o oră, au apărut unităţi hoteliere de lux, menite să-i mulţumească şi pe cei pretenţioşi.
Sezonul acesta, Azuga devine Capitala sporturilor de iarnă din România. O adevărată lovitură de imagine pentru staţiunea de pe Valea Prahovei, care va fi gazda Ski Fest Romania 2009. Evenimentul va fi unul de amploare şi va avea loc în perioada 22-25 ianuarie. Invitat special va fi Alberto Tomba, cel mai cunoscut schior din lume. Ajuns acum la vârsta de 41 de ani, italianul vine în România pentru a promova sporturile de iarnă.
SKI FEST ROMÂNIA 2009. Fostul schior italian, acum antrenorul lui Manfred Moelgg – câştigătorul Slalomului Special din ultima ediţie a Cupei Mondiale – nu va fi singurul artizan al evenimentului ce va avea loc în ianuarie la Azuga.
Organizatorii pregătesc concursuri pentru toate categoriile de schiori, astfel că Ski Fest Romania va deveni cel mai important spectacol pe zăpadă găzduit vreodată de ţara noastră. Premiile puse la bătaie vor fi cele mai mari din istoria schiului alpin românesc. Ţinând cont de miza mare a recompenselor oferite câştigătorilor, s-ar putea ca printre participanţi să se numere şi schiori din străinătate.
ORAR. Din programul lui Alberto Tomba în România nu vor lipsi apariţiile în cele mai bune emisiuni de televiziune. În prima zi la Azuga, italianul se va dedica copiilor, alături de care se va antrena câteva ore. Tomba nu va rata cabanele vânătoreşti din zonă şi va vizita Castelul Bran, vestit în toată lumea pentru că aici ar fi locuit Dracula. Italianul va fi "deschizătorul" fiecărei manşe de concurs care se va desfăşura pe pârtia Sorica.
NOD IMPORTANT. Buşteniul este cea mai importantă staţiune de pe Valea Prahovei. Nu datorită pârtiei Kalinderu. Motivul este cu totul altul. Buşteni este "miezul" unei prăjituri din care mai fac parte Sinaia, Azuga şi Predeal, pentru că aici se blochează întotdeauna circulaţia. Dacă ne mutăm pe zăpadă, observăm că staţiunea de sub Caraiman este căutată şi pentru peisajele oferite de Masivul Bucegi.
Din păcate, la peste 2.000 de metri se practică numai schi de tură, un sport recomandat numai celor care stăpânesc bine echipamentul. Dacă jos, în Buşteni, sezonul de schi se încheie în martie, pe munte, acolo unde se ajunge numai cu telecabina, care are staţia inferioară în spatele Hotelului Silva, este zăpadă şi în luna iunie. Cele mai căutate văi sunt Morarilor, Mălin şi Coştila. Pe zăpadă, o tură de la Babele până la Vf. Omu – 2.505 metri altitudine – durează cam 5 ore.
Citește pe Antena3.ro