x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bâlea Lac

Bâlea Lac

de Sorin Anghel    |    29 Dec 2009   •   00:00
Bâlea Lac

Toată lumea ştie că Masivul Făgăraş este locul cu cea mai lungă iarnă din România. Din păcate, aici nu există nici o pârtie amenajată. Şi poate că e mai bine aşa. Maneliştii şi burtoşii ar fi fost în stare să strice un tărâm de vis. Bâlea Lac are parte de zăpadă chiar şi în cele mai neaşteptate momente.

În ultimii ani, aici s-a dezvoltat proiectul turistic Ice Hotel Bâlea Lac, cel care a contribuit la o popularizare masivă a Munţilor Făgăraş.
Respectând tradiţia consacrată a ediţiilor trecute, Proiectul de Marketing Turistic "Ice Hotel 2010-Cold Think" va cuprinde şi în acest sezon o serie de acţiuni organizate cu prilejul celor mai importante sărbători. Turiştii care vor veni în această iarnă la Bâlea Lac vor putea vizita un Hotel de Gheaţă nou, cu multe elemente inedite. Camerele ce vor fi amenajate vor respecta tema proiectului, astfel fiecare încăpere va purta numele unui cunoscut filosof.

Începând cu sezonul acesta, la Bâlea Lac va fi sporit numărul locurilor de cazare. Asta datorită faptului că a mai fost construită încă o cabană. Este vorba despre o clădire lăsată în paragină de Petrom în vârful muntelui, a cărei construcţie a fost reluată în vara anului trecut. Din cauza altitudinii foarte mari, lucrările s-au desfăşurat cu mare dificultate. Camerele sunt utilate modern, numai că cei care doresc să înnopteze acolo trebuie să ştie că această cabană nu dispune de restaurant, astfel că masa va fi servită tot la cabana saşilor.

×
Subiecte în articol: staţiuni