x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Brazilienii au dezvăluit logo-ul JO din 2016

Brazilienii au dezvăluit logo-ul JO din 2016

02 Ian 2011   •   10:13
Brazilienii au dezvăluit logo-ul JO din 2016

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Jacques Rogge, şi autorităţile braziliene au prezentat logo-ul oficial al JO-2016, pe plaja Copacabana, în prezenţa a circa două milioane de persoane.

"Felicit echipa din Rio pentru alegerea acestui logo, care reflectă perfect viziunea JO şi pasiunea pentru sport a locuitorilor din Rio şi din Brazilia, precum şi uniunea între diferitele culturi în jurul proiectului olimpic", a declarat preşedintele CIO.

Logo-ul oficial al JO-2016 - trei persoane stilizate în culorile olimpice ţinându-se de mână -simbol al uniunii şi mişcării - deasupra Rio2016 şi a celor cinci inele olimpice, a fost dezvăluit pe ecrane uriaşe şi pe bannere desfăşurate în jurul plajei.

Acest logo a fost ales după un lung proces de selecţie a proiectelor propuse de 139 de agenţii de marketing şi publicitate.

După un omagiu adus sportivilor brazilieni, "sărbătoarea olimpică" s-a încheiat cu sosirea logo-ului oficial pe un drapel uriaş de 1200 m2 purtat de o mie de persoane.

×