x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bute: „Lupta cu Magee nu va fi floare la ureche”

Bute: „Lupta cu Magee nu va fi floare la ureche”

17 Mar 2011   •   10:10
Bute: „Lupta cu Magee nu va fi floare la ureche”

La cinci luni după ce a dat de pământ cu ameri­ca­nul Jesse Brinkley, apărându-şi astfel cu succes titlul mondial la supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute (31 de ani) îşi pune din nou cen­tura în joc, pentru a şaptea oară la rând din 2007 încoace. Sâmbătă noapte în Canada, du­minică dimineaţă în România (05:30, ora Bucureştiului, în direct la B1 TV), în cadrul unei gale ce va avea loc la „Bell Centre” din Mont­real, oponentul celui supranumit „Mister KO” va fi irlandezul Brian Magee.

Despre Magee (35 de ani), 38 de meciuri la pro­fesionism, dintre care 34 de victorii (24 înainte de limită), trei înfrângeri şi o remiză, Bute crede că este un pugilist cu multe calităţi. „Magee este mai bun decât Zuniga, Miranda şi Jesse Brinkley. Am văzut multe meciuri ale sale şi nu mă aştept ca lupta să fie floare la ureche. Mai ales că reprezintă şansa vieţii sale şi că nu are nimic de pierdut. Eu sunt în formă şi voi fa­ce spectacol. Magee este puternic din punct de vedere fizic şi loveşte bine cu ambele mâini. Mă aştept la o luptă solicitantă fizic. Dacă mă voi deplasa bine în ring, îmi va fi mai uşor. În box, este periculos să te consideri învingător înainte de a urca în ring. Am fost foarte aproape de a pierde centura cu Andrade şi nu vreau să se mai repete”, a spus gălăţeanul, 27 de victorii la profesionism din tot atâtea meciuri disputate, dintre care 22 prin KO.

De partea cealaltă, pugilistul irlandez are şi el numai cuvinte de laudă la adresa lui Bute. „Am un mare respect pentru Lucian Bute. Este un boxer de calitate. E un superstar în Canada, într-un fel este ca un David Beckham pentru fani şi, având în vedere rezultatele de până acum, merită acest lucru. Este un luptător bun, poate combina mişcările. Este mereu mobil. Nu puteam avea un meci mai mare decât acesta şi ştiu că este greu, dar sunt încrezător că pot câştiga”, a spus Magee. Bute este deţinătorul titlului din octombrie 2007, după un meci cu pugilistul columbian Alejandro Berrio.

×
Subiecte în articol: lucian bute box sporturi brian magee ibf