x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Calificare de poveste! România a întors partida de la 0-2 și s-a calificat în turneul final al Billie Jean King Cup

Calificare de poveste! România a întors partida de la 0-2 și s-a calificat în turneul final al Billie Jean King Cup

de Vali Deaconescu    |    14 Apr 2024   •   09:20
Calificare de poveste! România a întors partida de la 0-2 și s-a calificat în turneul final al Billie Jean King Cup
Sursa foto: Hepta

România face istorie în lumea tenisului feminin! După o bătălie epuizantă și plină de suspans, echipa română s-a calificat în turneul final al Billie Jean King Cup, demonstrând o rezistență și determinare remarcabilă în fața Ucrainei. Jaqueline Cristian și Ana Bogdan au fost eroinele zilei, jucând peste 7 ore într-o a doua zi de confruntare ce a adus o revenire spectaculoasă de la 0-2 în general.

Într-o decizie de ultim moment, căpitanul nejucător Horia Tecău a făcut o mișcare inspirată, trimitându-le pe teren pe Jaqueline și Ana în locul celor planificate, Anca Todoni și Mara Gae. Această mutare s-a dovedit a fi cheia succesului, Ana și Jaqueline reușind să învingă gemenele Kichenok într-un meci decisiv tensionat, cu un scor de 6-2, 7-6.

Primele meciuri ale zilei au fost la fel de intense, Ana Bogdan reușind să încline balanța în favoarea echipei noastre în fața Elina Svitolina, cu un scor de 4-6, 6-4, 3-6, în timp ce Jaqueline Cristian a făcut o remontadă uluitoare împotriva lui Lesia Tsurenko, învingând-o cu 6-2, 4-6, 4-6.

Turneul final al Billie Jean King Cup se va desfășura în Sevilla, între 12 și 17 noiembrie, cu participarea a 12 echipe, printre care se numără România, Australia, Canada, Cehia, Marea Britanie, Italia, Polonia, Slovacia, Spania și SUA. 

×