x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Doliu în rugby-ul românesc. A murit la numai 50 de ani

Doliu în rugby-ul românesc. A murit la numai 50 de ani

02 Mar 2017   •   15:22
Doliu în rugby-ul românesc. A murit la numai 50 de ani

 Antrenorul juniorilor echipei de rugby CS Cleopatra Mamaia, Adrian Tinca, a murit luni, în cantonamentul de la Castres (Franţa), acolo unde tinerii rugbyşti constănţeni se aflau pentru pregătirea noului sezon, informează site-ul frr.ro. 

''Federaţia Română de Rugby îşi exprimă regretul faţă de dispariţia fulgerătoare a fostului rugbyst Adrian Tinca. Fost jucător la Farul Constanţa şi participant cu naţionala României la prima ediţie a Cupei Mondiale de Rugby din Noua Zeelandă, în 1987, jucătorul, care evolua pe postul de centru, s-a stins din viaţă miercuri, 1 martie, la doar 50 de ani. Decesul a survenit în Franţa, la Castres, unde Adrian Tinca se afla în cantonament cu echipa de juniori a Clubului Sportiv Cleopatra Mamaia'', menţionează sursa citată. 

Adrian Tinca a cucerit de două ori titlul de campion al României cu Farul Constanţa, în 1995 şi 1996, şi a câştigat Cupa României, tot cu Farul, în 1992. 

Născut la 9 ianuarie 1967 la Constanţa, Adrian Tinca a fost descoperit şi îndrumat spre rugby de către Peter Ianusevici la CSS Nr. 2 Constanţa. A mai evoluat de-a lungul carierei la Steaua Bucureşti în 1986-1987, după care a jucat toată cariera la Farul Constanţa. Maestru al sportului din 1999, Adrian Tinca a pregătit, între anii 2002 şi 2016, echipele RCJ Farul, RC Cleopatra şi RC Tomitanii Constanţa.

AGERPRES

×