x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Dumitrescu şi Mihalachi, sportivii anului 2010 la CS Dinamo

Dumitrescu şi Mihalachi, sportivii anului 2010 la CS Dinamo

17 Dec 2010   •   12:20
Dumitrescu şi Mihalachi, sportivii anului 2010 la CS Dinamo
Sursa foto: /Reuters
143054-142330-5882-129768-dumitrescumihalachi.jpgDubli medaliaţi cu aur la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi au fost desemnaţi, azi, sportivii anului 2010 de Clubul Sportiv Dinamo, fiind urmaţi de halterofilul Ninel Miculescu şi canotoarea Camelia Lupaşcu.

Echipajul de canoe dublu al României a câştigat în acest an două titluri mondiale, o medalie de aur şi una de bronz la Campionatele Europene, precum şi trei titluri de campioni mondiali universitari.

"Ne bucurăm că am fost desemnaţi cei mai buni sportivi de la Dinamo, iar de acum aşteptăm şi alte premieri. Ar fi cea mai mare satisfacţie pentru noi dacă vom fi desemnaţi şi cei mai buni sportivi ai României", a spus cu această ocazie Alexandru Dumitrescu.

În clasamentul CS Dinamo, Dumirescu şi Mihalachi au fost urmaţi de halterofilul Ninel Miculescu, câştigător a două medalii la CM (argint şi bronz), şi campion european. Pe locul al treilea s-a situat canotoarea Camelia Lupaşcu, dublă campioană europeană, la dublu rame şi 8+1, şi medaliată cu bronz la CM, la proba de 8+1.

Poziţia a patra a fost ocupată de alte trei componente ale echipajului de 8+1, Adelina Cojocaru, Ioana Crăciun şi Talida Stoica, care a cucerit titlul european şi medalia de bronz la CM.

Halterofilul Valeriu Calancea, medalie de aur şi de bronz la Campionatele Mondiale, s-a clasat pe locul al cincilea, în vreme ce sabrerii medaliaţi cu bronz la CM, Rareş Dumitrescu şi Gelu Zalomir, au ocupat poziţia a şasea.

Campioana europeană la judo, Corina Căprioriu, s-a poziţionat pe locul al şaptelea, iar atleţii Nicoleta Grasu şi Marian Oprea (vicecampioni mondiali), precum şi luptătorul Ion Panait (vicecampion mondial), au ocupat poziţia a opta.

Premiul pentru cea mai bună echipă dinamovistă a fost oferit formaţiei de volei masculin, care a cucerit în acest an Cupa României.

×