x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Eduard Novak, demis din funcţia de preşedinte ale Federației Române de Ciclism

Eduard Novak, demis din funcţia de preşedinte ale Federației Române de Ciclism

13 Noi 2013   •   13:47
Eduard Novak, demis din funcţia de preşedinte ale Federației Române de Ciclism

Carol Eduard Novak a fost demis din funcția de președinte ale Federației Române de Ciclism, în urma ședinței Consiliul de Administrație al forului național, întrunit statutar, cu participarea a șase din nouă membri, în data de 12 noiembrie, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Consiliul de Administrație al FRC a luat act de Raportul Comisiei de Disciplină și a decis demiterea lui Carol Eduard Novak, ''în urma încălcărilor grave ale Statutului și Regulamentului de Organizare și Funcționare ale FRC'', precizează comunicatul, în care se enumeră nu mai puțin de 25 de încălcări ale regulamentelor.

Lui Novak i se impută ''neconvocarea Consiliului de Administrație al FRC din data de 26 martie 2013, încâlcând astfel prevederile Art. 27 si ale Art. 66, punctul 6) din Statutul Federației Române de Ciclism, blocând toată activitate federației; a decis participarea loturilor naționale la campionate mondiale, europene și balcanice fără autorizație de la MTS și fără consultarea Comisiei tehnice, cu sportivi selecționați pe criterii subiective, de cele mai multe ori aparținând Clubului Sportiv Intersport Miercurea Ciuc, în detrimentul altor cicliști mult mai bine clasați și mai bine cotați, cu șanse reale la medalii; a solicitat întocmirea și eliberarea licențelor pentru sportivi aparținând unor structuri sportive neafiliate sau suspendate, licențe pe care acei sportivi le-au utilizat spre a participa la concursuri interne, dar și internaționale; nu a permis startul în Turul Ținutului Secuiesc a echipelor de club românești, precum CS Dinamo București și CS Petrolul Ploiești; a convocat, ajutându-se de câteva structuri sportive neafiliate, Adunarea Generala Extraordinară, în data de 12 Octombrie, la Marghita, cu toate că fusese notificat de către Ministerul Tineretului și Sportului despre faptul că adunarea era nestatutară''.

Consiliul de Administrație a decis convocarea Adunării Generale Extraordinare de alegeri a Federației Române de Ciclism în data de 5 decembrie 2013 și numirea în funcția de antrenor federal a lui Lucian Hugeanu, post care era vacant după demisia lui Sorin Cristian Ungur.

Comunicatul mai precizează că documentele legate de deciziile Consiliului de Administrație al FRC sunt prezentate pe pagina de Facebook a Federației, ''întrucât website-ul oficial www.frciclism.ro a fost blocat de fostul președinte, Domnul Carol Eduard Novak''.

Campion paralimpic la Londra în 2012, Eduard Carol Novak a fost ales președinte al Federației Române de Ciclism pe 15 martie, cu 14 voturi, față de 13 primite de contracandidatul său, Ion Badea.

×