x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Fetele din lotul de gimnastică au plecat la Jocurile Olimpice de la Londra

Fetele din lotul de gimnastică au plecat la Jocurile Olimpice de la Londra

21 Iul 2012   •   11:16
Fetele din lotul de gimnastică au plecat la Jocurile Olimpice de la Londra

Lotul de gimnastica al Romaniei a fost primul din delegatia Romaniei, care a plecat sambata spre Londra, in vederea participarii la JO de la Londra. Echipa feminina are planuri mari la Jocurile Olimpice: vrea sa aduca acasa cat mai multe medalii.
Din lotul fetelor fac parte Catalina Ponor, Sandra Izbasa, Larisa Iordache, Diana Bulimar si Diana Chelaru.

"Plecam cu speranta ca totul sa decurga normal, sa fie bine pentru fete, sa fie sanatoase, si cu dorinta de a se prezenta rezonabil in aceasta competitie majora. Deschidem balul si speram sa-l deschidem bine. Alaturi de baieti, pentru ca ei de fapt sunt primii. Ii asteptam apoi pe ceilalti romani sa reprezinte si ei la randul lor cat mai bine tara noastra. Fetele sunt din punctul meu de vedere ok, optimiste, sunt dornice sa ajunga acolo. Nu stiu daca normalitate inseamna medalia de aur in gimnastica feminina, in perceptia unora da, gimnastica romaneasca e asociata cu aurul. Va reamintesc ca acum cativa ani nu mai faceam parte din elita mondiala, s-a dus o lupta dificila de a recupera o diferenta fata de principalele contracandidate. Acum sa speram ca vom intra in carti pentru medalii. Ce va fi doar Dumnezeu stie", a declarat pentru Mediafax, antrenoarea Mariana Bitang.

Antrenorul coordonator al lotului olimpic de gimnastica feminina, Octavian Bellu, a declarat, pe Aeroportul Henri Coanda, ca spera ca echipa formata din gimnaste din trei generatii diferite sa fie experiment reusit.

"Noi speram sa ajungem la Londra cu bine, am primit semnale ca e cam frig fata de canicula de la noi. Mergem cu incredere ca am facut tot ce a fost posibil pentru a ne prezenta onorabil la acest concurs, cu ce avem, cu ce a putut sa puna fiecare la bagajul de valoare al echipei. Avem o echipa insolita formata din gimnaste din trei generatii, o plaja de varste pe care nu a mai avut-o echipa Romaniei, intre 16 si 25 de ani. Acum trebuie apreciata si partea buna a lucrurilor si cea mai putin buna pentru ca se pare ca din cele tinere, care aveau varsta si posibilitatea sa prinda aceasta echipa olimpica nu au fost capabile sa le invinga pe Catalina Ponor de 25 de ani si pe Sandra Izbasa de 22 de ani. Eu zic ca trebuie facut ceva, la un moment dat sa facem si noi trialuri, sa selectam din mai multe gimnaste. Eu, numarand de la cap la coada si de la coada la cap, tot cinci gimnaste gasesc. Speram ca aceasta combinatie intre experienta si prospetime va fi capabila sa se prezinte bine si sa isi faca treaba bine la Londra. Cele care au fost stiu despre ce e vorba, speram ca va fi o experienta reusita", a declarat Bellu.

Sportivii, antrenorii si oficialii din delegatia Romaniei pentru Jocurile Olimpice se vor deplasa la Londra in trei etape, luni, urmand sa plece loturile de canotaj, natatie, tenis si box, alaturi de Ioan Dobrescu, secretar general COSR.

Miercuri vor pleca loturile de judo, scrima si polo, alaturi de presedintele COSR, Octavian Morariu.

×