x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Filip Jianu a stabilit scorul final în România-Zimbabwe: 4-1

Filip Jianu a stabilit scorul final în România-Zimbabwe: 4-1

06 Apr 2019   •   18:35
Filip Jianu a stabilit scorul final în România-Zimbabwe: 4-1
Sursa foto: Sursa: Facebook

Echipa României a învins formaţia Zimbabwe cu scorul de 4-1, în primul tur din Grupa a II-a a zonei Europa-Africa a Cupei Davis, sâmbătă, la Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, după meciul câştigat de juniorul Filip Jianu cu 6-3, 7-5 în faţa lui Mehluli Don Ayanda Sibanda.
După ce Marius Copil a adus victoria echipei României, ultimul meci nu mai avea miză, astfel că Filip Cristian Jianu (17 ani) a primit şansa debutului, el învingându-l pe Sibanda (19 ani), aflat la al doilea meci în Cupa Davis, după o oră şi 14 minute.
Vineri, Benjamin Lock (546 ATP) l-a învins neaşteptat pe Marius Copil (80 ATP) cu scorul de 6-4, 7-5, iar apoi, Dragoş Dima (327 ATP) a câştigat cu 6-3, 6-3 în faţa lui Takanyi Garanganga (449 ATP).
Sâmbătă, România a obţinut trei victorii: perechea Horia Tecău/Florin Mergea s-a impus în faţa fraţilor Benjamin Lock şi Courtney Lock cu 6-1, 6-4, Copil l-a învins pe Takanyi Garanganga cu 6-4, 7-5, iar Jianu a trecut de Sibanda.
Meciurile s-au disputat după sistemul cel mai bun din trei seturi.
România şi Zimbabwe s-au înfruntat mai o singură dată în Cupa Davis, în 2000, la Harare, tricolorii câştigând cu 3-2, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) şi perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cupa davis Filip Jianu