x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi HCM Minaur Baia Mare a câștigat la Skopje, în Liga Campionilor la handbal masculin

HCM Minaur Baia Mare a câștigat la Skopje, în Liga Campionilor la handbal masculin

26 Oct 2015   •   07:11
HCM Minaur Baia Mare a câștigat la Skopje, în Liga Campionilor la handbal masculin
Sursa foto: imagean/Getty Images/iStockphoto

HCM Minaur Baia Mare a învins în deplasare formația macedoneană RK Metalurg Skopje cu scorul de 23-21 (13-7), duminică, în Sala Boris Trajkovski, într-un meci din Grupa D a Ligii Campionilor la handbal masculin.

Minaur a dominat meciul și a condus de la un capăt la altul, dar a fost aproape să scape printre degete cele trei puncte pe final.

Debutul a fost favorabil campioanei României, care a condus cu 3-0 (min. 5), 5-1 (9) și 7-2 (13). Minaur a avut avantaj maxim șase goluri, 12-6 (26), dar la pauză avansul băimărenilor era de patru goluri, 13-9.

În repriza secundă jocul a fost mai echilibrat, iar Metalurg a forțat egalarea, pe care a reușit-o în min. 54, după trei goluri consecutive (20-20). Macedonenii au condus în premieră în min. 56, 21-20, dar Minaur a egalat (21-21, min. 56) și apoi s-a apărat excelent (Tatai având o intervenție salutară) și a mai marcat de două ori, obținând o victorie foarte prețioasă, cu 23-21.

Marius Sadoveac a fost cel mai bun marcator al lui Minaur, cu 5 goluri. Pentru echipa antrenată de Petru Pop au mai înscris Tamas Ivancsik — 4 goluri, Daniel Bera — 4, Vladislav Ostroușko 4, Andrei Popescu 3, Ivan Karacic 2, Uros Vilovski 1.

Pentru Metalurg au înscris Janko Bozovic 6 goluri, Marko Matic 3, Luka Mrakovcic 2, Filip Taleski 2, Jarko Pesevski 2, Davor Palevski 2, Nikola Kosteski 2, Milorad Kukoski 1, Bojan Madzovski 1.

Au arbitrat ungurii Csaba Kekes și Pal Kekes, iar delegat EHF a fost cehul Ivan Dolejs.

În celelalte meciuri ale grupei, Motor Zaporoje a învins-o pe Elverum Handball Herrer cu 33-30, iar Skjern Handbold a fost întrecută acasă de Kadetten Schaffhausen cu 29-25.

Skjern Handbold este lider, cu 8 puncte (+16), urmată de Motor Zaporoje, 8 p (+7), HCM Minaur Baia Mare, 8 p (+4), Kadetten Schaffhausen, 5 p, Metalurg Skopje, 4 p, Elverum Handball Herrer, 3 p. Primele două clasate se califică în play-off.

HCM Minaur Baia Mare va juca următorul meci pe 15 noiembrie, acasă, cu danezii de la Skjern Handbold.  

Agerpres

×