x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Horia Tecău: Ce am văzut la Rouen a fost mai mult decât tenis

Horia Tecău: Ce am văzut la Rouen a fost mai mult decât tenis

22 Apr 2019   •   14:45
Horia Tecău: Ce am văzut la Rouen a fost mai mult decât tenis
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Tenismanul Horia Tecău, fost campion la Wimbledon şi US Open în proba de dublu, a afirmat, luni, pe pagina sa de Facebook, că la Rouen, în meciul Franţa - România din semifinalele Fed Cup, a fost ''mai mult decât tenis'' şi consideră performanţa tricolorelor ''o mare victorie, deşi România a ratat calificarea în finală.

''Ce am văzut în weekend la Rouen a fost mai mult decât tenis.. A fost suflet, pasiune, atitudine, dăruire, asumare, responsabilitate. Asta este deja o mare victorie! Ca sportiv, sunt inspirat de dăruirea acestei echipe, de efortul Simonei, care şi-a luat rolul de lider şi a luptat cu tot ce a avut! De efortul întregii echipe!'', a scris Tecău.

Tecău, numărul 36 mondial la dublu în prezent, a avut cuvinte de laudă şi despre căpitanul Florin Segărceanu, în timp ce despre suporterii români a spus că sunt ''uriaşi''.

''Antrenorul din mine e inspirat de calmitatea, asumarea şi prezenţa lui Florin Segărceanu! Ce echipă a format! Unele înlocuite, altele accidentate, trăind momentul şi susţinându-se până la capăt. Îşi doreau să fie acolo una pentru cealaltă. Mare lucru! Şi, nu în ultimul rând, ca suporter, am fost inspirat de susţinerea neobosită, necondiţionată a unui grup de suporteri ‘uriaşi', la Rouen şi peste tot în lume''.

''Aţi ridicat standardul! Noi, restul, ce hotărâm să facem? Ce luăm din această experienţă? Cu ce atitudine continuăm? E doar alegerea noastră!'', a concluzionat componentul echipei de Cupa Davis a României.

Franţa a învins România cu scorul de 3-2, duminică, la Rouen, în semifinalele Fed Cup.

Sâmbătă, în meciurile de simplu, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic cu 6-3, 6-1, iar Caroline Garcia a trecut de Mihaela Buzărnescu în două seturi, cu 6-3, 6-3. Duminică, în primul meci de simplu, Halep a învins-o pe Garcia cu 6-7 (6), 6-3, 6-4, iar apoi Pauline Parmentier a câştigat cu 6-3, 2-6, 6-2 în faţa Irinei Begu. La dublu, Mladenovic şi Garcia au învins perechea Halep/Niculescu cu 5-7, 6-3, 6-4.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: horia tecau