x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Swiatek obține al doilea titlu la Indian Wells și al optulea de turneu Masters din carieră

Swiatek obține al doilea titlu la Indian Wells și al optulea de turneu Masters din carieră

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2024   •   22:28
Swiatek obține al doilea titlu la Indian Wells și al optulea de turneu Masters din carieră
Sursa foto: Hepta

Iga Swiatek, numărul 1 mondial, a câștigat al doilea titlu la BNP Paribas Open, duminică, la Indian Wells, învingând-o pe Maria Sakkari cu scorul final de 6-4, 6-0. Poloneza a câștigat ultimele opt game-uri din meciul care a durat doar 68 de minute.

Sakkari, condusă cu 3-0, a revenit în game-ul al patrulea al primului set de la 0-30 pe serviciul ei și a câștigat trei game-uri consecutive pentru a egala la 3-3.

De la 4-4, numărul 1 mondial a ridicat însă foarte mult nivelul jocului și până la finalul meciului ea a făcut break de cinci ori și a pierdut doar cinci puncte în setul secund.

Swiatek a câștigat 12 seturi consecutive în al doilea său parcurs pentru titlul la BNP Paribas Open.

Sakkari și Swiatek au fost a treia pereche de jucătoare care se întâlnesc în cel puțin două finale la Indian Wells, alăturându-se lui Martina Hingis și Lindsay Davenport (1998, 2000) și Kim Clijsters și Lindsay Davenport (2003, 2005). Cele două sunt acum la egalitate în cele șase întâlniridirecte din carieră, toate fiind decise cu 2-0, iar Swiatek a câștigat ultimele trei.

Swiatek deține acum opt titluri WTA 1000 în carieră și, în total, 19 titluri WTA Tour. Ea a câștigat acum cel puțin două titluri în fiecare din ultimele patru sezoane.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Iga Swiatek indian wells