x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi INCREDIBIL! CSM Bucureşti a CÂȘTIGAT trofeul Ligii Campionilor la aruncările de la 7 metri

INCREDIBIL! CSM Bucureşti a CÂȘTIGAT trofeul Ligii Campionilor la aruncările de la 7 metri

08 Mai 2016   •   20:57
INCREDIBIL! CSM Bucureşti a CÂȘTIGAT trofeul Ligii Campionilor la aruncările de la 7 metri
Sursa foto: Sabin Malisevchi - studio74.ro

CSM Bucureşti a câştigat trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a învins formaţia maghiară Gyor ETO cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22), după prelungiri şi aruncările de la 7 metri, în finala desfăşurată duminică, în Papp Laszlo Arena din Budapesta.

Campioana României a produs o surpriză uriaşă prin acest succes, deplin meritat, venit la capătul unui meci dramatic, echipa din Bucureşti fiind debutantă în competiţie.

După ce a câştigat clar semifinala cu Vardar Skopje cu 27-21, CSM Bucureşti a făcut un joc excelent în apărare, un mare merit având antrenorul Kim Rasmussen, care a făcut o serie de mişcări tactice inspirate. După ce Jelena Grubisic a apărat foarte bine poarta în timpul meciului, Rasmussen a introdus-o pe final pe brazilianca Mayssa Pessoa, iar aceasta a avut câteva intervenţii excelente, punând umărul la intrarea în prelungiri, pentru ca apoi să apere două aruncări de la 7 metri la şuturile de departajare. Cea mai bună jucătoare a fost însă suedeza Isabelle Gullden, autoare a 15 goluri.

CSM Bucureşti a condus cu 2-1, dar apoi Gyor a trecut la conducere şi a avut maxim două goluri în plus, 9-7 (20) şi 10-8 (21), însă echipa noastră a egalat şi a intrat la pauză cu un gol în plus, 13-12.

În repriza a doua, CSMB a făcut 14-12 (33), dar apoi a ratat desprinderea, iar Gyor a revenit în avantaj, după trei goluri consecutive, 15-14 (38). CSM s-a ţinut ca scaiul de vicecampioana Ungariei şi chiar a condus cu 18-17 (46) şi 19-18 (49), dar Gyor conducea cu 21-19 când mai erau cinci minute de jucat. Finalul timpului regulamentar a fost incandescent, dar CSM a reuşit să revină şi să egaleze la 21-21, Gorbicz a adus-o pe Gyor în avantaj în ultimul minut, dar Torstensson a egalat, 22-22, când mai erau doar câteva secunde.

Debutul prelungirilor a fost mai bun pentru echipa maghiară, care a încheiat prima repriză cu scorul de 24-22 în favoarea sa. CSMB a revenit din nou în partea a doua şi a reuşit egalarea din 7 metri, în ultimele secunde.

La aruncările de departajare, Gullden, Martin, Rodrigues şi Brădeanu au transformat pentru CSM, iar Kovacsics pentru Gyor, iar Mayssa Pessoa a apărat şuturile expediate de Groot şi Loke.

Agerpres

 

×