x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Irina Begu s-a calificat cu emoţii în semifinale la Istanbul

Irina Begu s-a calificat cu emoţii în semifinale la Istanbul

28 Apr 2017   •   20:30

Jucătoarea română de tenis Irina Begu, a treia favorită, s-a calificat cu destule emoţii în semifinalele turneului WTA de la Istanbul, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, vineri, după ce a dispus de turcoaica Başak Eraydin în trei seturi, cu 2-6, 7-6 (5), 6-1.

Begu (26 ani), numărul 33 mondial, a obţinut victoria la capătul unui meci maraton de două ore şi 45 de minute, în faţa unei adversare modeste, Eraydin (22 ani), venită din calificări, ocupând doar locul 257 în ierarhia WTA.

Irina Begu, care a făcut multe greşeli simple în acest meci şi care în mai multe rânduri a fost deranjată de gălăgioşii suporteri turci, a fost dominată clar în primul set, adjudecat de Eraydin cu 6-2. Românca a avut iniţiativa în setul al doilea, în care a condus cu 2-0 şi 3-1, însă turcoaica a revenit şi a egalat, după un break. A fost doar primul dintr-un şir de şapte break-uri consecutive, care au dus jocul în tie-break. Begu a condus cu 2-0, 3-1 şi 5-3, dar a fost egalată, 5-5, reuşind apoi să obţină punctele victoriei în actul secund (7-5).

În decisiv, românca a început bine, desprinzându-se la 2-0, apoi Eraydin a reuşit un contra-break, după care Begu nu i-a mai lăsat nicio şansă adversarei, câştigând setul cu 6-1.

Begu a comis 6 duble greşeli în acest meci, iar adversara a făcut 8.

Irina Begu şi-a asigurat un cec de 11.500 dolari şi 110 puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe câştigătoarea duelului dintre Jana Cepelova (Slovacia, 23 ani, 97 WTA) şi Daiana Iastremska (Ucraina, 16 ani, 420 WTA).

Tot vineri, Sorana Cîrstea, cap de serie numărul cinci, va juca în sferturi cu principala favorită, Elina Svitolina (Ucraina).
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: irina begu