x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Itxako - Oltchim 26-25: Anja şi fetele risipitoare

Itxako - Oltchim 26-25: Anja şi fetele risipitoare

de Mihai Igirosanu    |    13 Feb 2011   •   20:59
Itxako - Oltchim 26-25: Anja şi fetele risipitoare
Sursa foto: Villar Lopez/EPA/Agerpres

Finalista ultimei ediţii a Ligii Campionilor şi multipla campioană a României, Oltchim Rm. Vâlcea a pierdut pe terenul echipei spaniole Itxako Reyno de Navarra, scor 25-26 (14-10), după ce elevele legendarei Anja Andersen conducea înaintea ultimelor zece minute conducea la o diferenţă de şase goluri. Finalul a fost de coşmar pentru vâlcence, în ciuda prestaţiei deosebite a turcoaicei Yelis Ozel şi a extremei dreapta Adriana Nechita.

De altfel, cele două au marcat cele mai multe goluri pentru Oltchim, Ozel (8) şi Nechita (7). Omul negru pentru campioana noastră a fost rusoaica Emilia Turey (9 goluri), care a marcat golul decisiv cu zece secunde înaintea finalului. Fostul inter al Rulmentului Braşov, portugheza Barbosa a marcat şi ea de şase ori pentru Itxako. Nici în meciul de sâmbătă seară vedeta formaţiei vâlcene, Cristina Neagu nu a fost folosită de Anja Andersen decât la construcţie, cea mai bună jucătoare a lumii în 2010 marcând un singur gol, în minutul 51. Al doilea meci din etapa a II-a a grupei I principale a fost programat aseară, între Buducnost Podgorica şi Krim Ljubljana. Al treilea joc pentru Oltchim este programat pe 20 februarie, la Vâlcea, împotriva slovencelor de la Krim. Primele două clasate din fiecare din cele două grupe principale se vor cali­fica în semifinalele Ligii Campionilor. 

 

Anja Andersen, pusă la zid de Gavrilescu
Preşedintele clubului sportiv Olt­chim, Ioan Gavrilescu, şi-a exprimat nemulţumirile vizavi de deci­zii­le luate de antrenoarea daneză Anja Andersen. "Nu am avut niciodată în viaţa mea un sentiment de părere de rău ca acum. Să ai şase goluri avantaj şi să pierzi meciul, nu-mi aduc aminte să se mai fi în­tâmplat aşa ceva în istoria Olt­chi­mu­lui. Vă întreb eu, cine să mar­cheze la noi? Un inter stânga care nu are voie să arunce la poartă, mă refer la Neagu, şi un inter dreapta im­pro­vizat, am văzut că a trimis-o în teren pe Beşe. Asta în condiţiile în care avem doi interi dreapta de meserie lăsaţi acasă. Nu mai jucam nimic cu pivoţii, i-a bulversat total. Păcat de jocul turcoaicei Ozel şi a Adei Nechita".

Grupa I, Etapa a 2-a:
Itxako - Oltchim 26-25
Buducnost - Krim 32-29
Clasament: 1. Buducnost 2p (+2), 2. Krim 2p (+1), 3. Oltchim 2p (0), 4. Itxako 2p (-3)
Etapa viitoare (20 februarie): Oltchim - Krim, Itxako - Buducnost

×
Subiecte în articol: handbal oltchim rm. valcea sporturi