x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi J.O. Soci 2014. Eva Samkova, campioană olimpică la snowboard

J.O. Soci 2014. Eva Samkova, campioană olimpică la snowboard

de Sorin Anghel    |    16 Feb 2014   •   21:37
J.O. Soci 2014. Eva Samkova, campioană olimpică la snowboard
Sportiva cehă Eva Samkova a cucerit medalia de aur, astăzi, în proba de snowboard cross, la Rosa Hutor, în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci. Samkova le-a devansat în clasamentul final pe Dominique Maltais (Canada) şi Chloé Trespeuch (Franţa). Noua campioană olimpică a dominat circuitul Cupei Mondiale de la debutul acestui sezon, cu două succese în patru etape.

Samkova (20 ani) a condus în finală de la un capăt la altul, trecând detaşată linia de sosire. Dominique Maltais, 33 ani, a cucerit a doua sa medalie olimpică, după argintul de la Jocurile din 2006, de la Torino. Chloé Trespeuch, 19 ani, a fost vicecampioană mondială de junioare a acestei probe, în 2011 şi 2013.

Proba a fost marcată de căzătura serioasă a americancei Jacqueline Hernandez pe acelaşi parcurs pe care s-a rănit grav rusoaica Maria Komisarova, sâmbătă, la schi cross.

Într-un din primele manşe ale probei, Hernandez (21 ani) s-a dezechilibrat la unul din numeroasele salturi ale parcursului, iar capul său s-a lovit serios de pistă. Americanca a fost evacuată pe targă, dar era conştientă. La scurt timp după aceea, norvegianca Helene Olafsen, o pretendentă la podium, a căzut şi ea pe traseul probei.

Clasament final:
1. Eva Samkova (Cehia)
2. Dominique Maltais (Canada)
3. Chloe Trespeuch (Franţa)
4. Faye Gulini (SUA)
5. Alexandra Jekova (Bulgaria)
6. Michela Moioli (Italia) abandon


×
Subiecte în articol: jocuri olimpice soci