x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Judo: Mondialele de juniori nu se vor desfăşura în Coreea de Nord, anunţă Federaţia internaţională

Judo: Mondialele de juniori nu se vor desfăşura în Coreea de Nord, anunţă Federaţia internaţională

27 Apr 2017   •   17:10
Judo: Mondialele de juniori nu se vor desfăşura în Coreea de Nord, anunţă Federaţia internaţională

Coreea de Nord nu va găzdui Campionatele Mondiale de judo 2017 rezervate juniorilor din cauza problemelor de securitate, a anunţat joi Federaţia internaţională de judo (IJF), cu sediul la Lausanne (Elveţia). 

IJF a luat această decizie din cauza situaţiei ''alarmante'' din Coreea de Nord comunistă pe scena internaţională, cu tensiuni uriaşe în special cu Statele Unite, care au trimis un sistem de apărare anti-rachetă în Coreea de Sud în urma îngrijorărilor produse de programul nuclear al Phenianului. 

''Există probleme cu accesibilitatea transportului aerian la Phenian şi securitatea participanţilor, cu comunicaţiile cu lumea din afară, cu posibilitatea transmiterii în direct a competiţiei etc'', a declarat conducerea IJF, care a avut o întâlnire cu ministrul nord-coreean al Sporturilor. 

''Una din condiţiile cerute în timpul fazei de pregătire a competiţiei era existenţa unei situaţii internaţionale stabile pentru ţară. În acest moment, această situaţie este alarmantă'' şi consecinţele nu se de bun augur, a adăugat Federaţia. 

Mai multe federaţii naţionale au refuzat să participe la această competiţie şi ''şi-au exprimat îngrijorarea'', potrivit IJF. 

Turneul va avea loc între 18 şi 22 octombrie, însă nu a fost desemnată încă noua ţară organizatoare. AGERPRES

×