x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Kenenisa Bekele - Cel mai mare alergător din istorie?

Kenenisa Bekele - Cel mai mare alergător din istorie?

13 Iun 2012   •   08:52
Kenenisa Bekele - Cel mai mare alergător din istorie?

'Ar trebui sa fie un superstar. Dar sa iesi pe piata cu o persoana timida nu este deloc usor. Nimeni nu-l cunoaste cum este ca om', spunea odata Jos Hermens, managerul etiopianului Kenenisa Bekele.

Datorita celor peste 20 de titluri olimpice si mondiale (in aer liber sau indoor), a recordurilor mondiale pe care le-a batut si a perioadei de opt ani in care a fost neinvins in proba de 10.000 de metri, atletul african este considerat cel mai mare alergator din istorie pe distante mari.

In ciuda tuturor performantelor sale, Kenenisa Bekele nu este la fel de mediatizat ca vedetele din alte sporturi sau chiar din atletism. La acest lucru contribuie felul sau de a fi: tacut, timid, mai mereu pe ganduri. Etiopianului nu-i plac interviurile si comunica greu. Unul din marii campioni contemporani cu Bekele, jamaicanul Usain Bolt, il apreciaza insa la adevarata valoare: 'Este un atlet senzational. Problema este insa ca, in prezent, toata lumea se concentreaza pe distantele scurte, astfel ca el nu primeste recunoasterea pe care o merita'.

Cateodata, este nevoie de un geniu pentru a recunoaste un alt geniu.

Citeste articolul integral pe Jo2012.Antena3.ro

×