x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Kim Rasmussen (CSM București) - Nu mai sunt nr. 4, vreau să fiu nr. 1

Kim Rasmussen (CSM București) - Nu mai sunt nr. 4, vreau să fiu nr. 1

07 Mai 2016   •   22:52
Kim Rasmussen (CSM București) - Nu mai sunt nr. 4, vreau să fiu nr. 1

Antrenorul danez Kim Rasmussen (CSM București) a pregătit un plan perfect de joc în semifinala cu Vardar Skopje (27-21), iar jucătoarele sale l-au respectat pas cu pas, astfel că victoria bucureștencelor nu a fost pusă sub semnul îndoielii niciun moment în partida disputată sâmbătă în Papp Laszlo Arena din Budapesta, gazda turneului Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin.

''Nu-mi pot aminti primele 15 minute și nici ultimele 7 minute. Asta e problema mea. Sunt puțin șocat că putem face un astfel de joc împotriva unei echipe ca Vardar, cu atâtea jucătoare valoroase și cu un antrenor foarte bun. Am reușit să avem un avantaj de 11 goluri când mai erau 15 minute de joc și era ca într-un vis. Sunt foarte mândru de fete, pentru că au respectat strict planul de meci 100% și când poți juca așa, toată lumea poate vedea că suntem o echipă periculoasă. Dar meritele sunt ale fetelor, care au luptat fantastic și sunt fericit că am străbătut acest drum cu ele. Totul e meritul fetelor, ele au luptat. Uneori accidentările ne-au stopat, dar am profitat de șansa noastră, nu ne-a fost teamă, am avut și șansă la momentele potrivite, iar Grubisic ne-a ajutat în poartă, dar așa este la acest nivel, portarii au câștigat multe meciuri'', a declarat Rasmussen după meci.

Rasmussen, care este și antrenorul naționalei Poloniei, a prins un complex al locului 4, după ce a ocupat această treaptă la Mondialele din 2013 și 2015. De această dată, la Budapesta, danezul vrea să fie numărul unu.

''Glumeam pe tema asta. Le spuneam unor fete că dacă își doresc locul patru, eu sunt antrenorul potrivit. Dar azi am aflat ceva nou, cred că experiențele trecute m-au ajutat mult și acum mă bucur cu adevărat că nu mai sunt numărul patru. Acum vreau să fiu numărul unu. Va fi un meci dificil duminică, dar mă voi gândi la asta târziu la noapte, pentru că acum trebuie să ne bucurăm. Știm că Gyor este puternică în special în apărare și dacă vom reuși să le desfacem apărarea, atunci avem o șansă. Va fi un meci mare mâine, dar acum trebuie să ne relaxăm'', a declarat Rasmussen.

Suedeza Isabelle Gullden, autoare a patru goluri, a condus excelent echipa în teren și a pus în valoare interii Linnea Torstensson și Line Jorgensen: ''Atmosfera la echipă este grozavă, am făcut progrese mari. Ne temeam de acest meci, știam că va fi dificil. Am văzut ce joc grozav a făcut Vardar cu Larvik în sferturi. Am jucat foarte bine, am avut un plan de meci foarte bun, așa că și antrenorul are partea lui de merit. Este fantastic''.

Extrema sârbă Andrea Lekic, de la Vardar, a declarat după semifinală: ''Vreau în primul rând să felicit CSM București, care a jucat fantastic azi. În primele 10 minute am avut ocazii clare de a marca, dar am ratat prea mult pentru un meci la nivelul acesta. Apărarea a mers prost, la fel și atacul. Din primul până în ultimul minut nu am reușit să intrăm în meci, încrederea ne-a trădat, iar Grubisic a fost fenomenală azi. Așa e sportul, vom încerca să revenim anul viitor și să încercăm să luptăm pentru trofeu''.

CSM București a învins formația macedoneană Vardar Skopje cu scorul de 27-21, sâmbătă, în Papp Laszlo Arena din Budapesta, în a doua semifinală a Ligii Campionilor. Duminică, în finală, de la ora 18,45 (ora României), CSM o va întâlni pe Gyor, care s-a impus cu 21-20 în prima semifinală, cu Buducnost Podgorica, deținătoarea trofeului. Agerpres

×