x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi La atac, cu Anja Andersen!

La atac, cu Anja Andersen!

de Marius Mihalcea    |    03 Feb 2011   •   17:57
La atac, cu Anja Andersen!

149885-anjaandersen.jpgMutare-şoc la Oltchim Râmnicu-Vâlcea! După ce l-au reconfirmat în funcţie în repetate rân­duri pe Peter Kovacs, şefii grupării din Zăvoi au decis joi să-l dea afară pe tehnicia­nul ma­ghiar, înlocuindu-l cu Anja Andersen. Astfel, la mai bine de două luni de la disputarea ul­ti­mei partide din Grupa preliminară C, pe care a încheiat-o pe locul secund, campi­oa­na Ro­mâniei la handbal feminin îşi reia cursa pentru trofeul Ligii Cam­pi­o­nilor cu o nouă conducere teh­nică.

Anja Andersen, pe care oficialii Oltchimului au dorit s-o aducă la echipă încă din vara anului trecut, imediat după plecarea lui Radu Voina, îşi va face debutul pe banca „galacti­ce­lor” duminică, în meciul de pe teren propriu cu formaţia mun­te­ne­greană Buducnost Podgo­rica, primul din Grupa principală A a Ligii Campionilor.
Kovacs, căruia joi la prânz nu-i trecea prin cap că ar putea fi înlocuit, avea deja schiţat pla­nul de bătaie pentru meciul cu echipa Bo­janei Po­povici. „Dacă le vom ţine pe Popovici şi pe Katarina Bulatovici om la om, atunci pi­votul lor va avea o libertate mai mare de miş­­care şi este periculos. Buducnost are şi un pi­vot de mare valoare, Ana Dokici, aşa că om la om la Popovici şi la Bulatovici poate fi o tac­tică periculoasă. Dar nu voi pleca cu idei pre­concepute, după 5, 10 minute din meci tactica se poate schimba”, spunea Kovacs, fără să aibă habar că peste doar câ­teva ore avea să fie destituit.

Anja Andersen (42 de ani) are o carte de vizită impresionantă atât ca jucătoare, cât şi ca antrenoare. Ca jucătoare a cucerit titlul olimpic, mon­dial şi european, iar ca an­tre­noare a câştigat de trei ori Liga Campionilor cu echipa Slagelse, în 2004, 2005 şi 2007.

Sub Buducnost
Chiar dacă a jucat finala Ligii Campionilor în 2010, Oltchim este în opinia specialiştilor abia a treia favorită la câştigarea competiţiei, după echi­pa norvegiană Larvik HK şi după Buducnost Podgorica, adversara de duminică a vâlcencelor. Cu toa­te acestea, un succes al vâl­ce­n­ce­lor duminică, la Public Bet, are co­tă de 1,6, în timp ce muntene­gren­cele sunt cotate la victorie cu 2,6. „Oltchim are un lot valoros şi cred că poate câştiga Liga Campionilor, mai ales că are experienţa finalei jucate anul trecut. Eu cred că Oltchim va depăşi faza grupe­lor principale fără probleme”, a spus Mariana Târcă, antrenoarea echipei Rulmentul Braşov şi totodată cea care a promovat-o în hand­balul de performanţă pe Cristina Neagu, desemnată re­cent cea mai bună ju­cătoare din lume în 2010. În ce­lălalt meci al grupei, azi se dispută Krim-Itxako.

Grupa A
Oltchim Rm. Vâlcea
Itxako Estella
Krim Ljubljana
Buducnost Podgorica

Grupa B
ETO Gyor
HC Leipzig
Larvik HK
Dinamo Volgograd

Programul Oltchimului
6 februarie: Oltchim – Buducnost
12 februarie: Itxako – Oltchim
20 februarie: Oltchim – Krim
6 martie: Oltchim – Itxako
13 martie: Buducnost – Oltchim
19 martie: Krim – Oltchim

×