x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Lăcrămioara Perijoc vrea să aducă României cea de-a 26-a medalie olimpică la box din istorie: Cel mai mare vis este să fiu campioană olimpică

Lăcrămioara Perijoc vrea să aducă României cea de-a 26-a medalie olimpică la box din istorie: Cel mai mare vis este să fiu campioană olimpică

de Redacția Jurnalul    |    08 Iul 2024   •   13:30
Lăcrămioara Perijoc vrea să aducă României cea de-a 26-a medalie olimpică la box din istorie: Cel mai mare vis este să fiu campioană olimpică

Lăcrămioara Perijoc (categoria 54 kg) este sportiva care va încerca să aducă României cea de-a 26-a medalie olimpică la box din istorie.

Lăcrămioara, campioană europeană și vicecampioană mondială, este singura reprezentantă a boxului românesc la această ediție a Jocurilor Olimpice, arată Agenția Națională pentru Sport.

Visul ei cel mare este să cucerească aurul, iar pentru acest vis se pregătește cu antrenorii Mihaela și Adrian Lăcătuș, care o vor însoți la Paris. Alături de ea va fi și partenera ei de antrenament, Claudia Nechita, care a terminat pe locul 5 la Tokyo 2020.

„Cel mai mare vis al meu este să fiu campioană olimpică” declara Lăcrămioara.

„Eu, undeva prin copilărie, prin 2004, mă uitam la Jocurile Olimpice, la sportivi și am zis că eu asta îmi doresc să fie, asta îmi doresc să fac cu viața mea, vreau să fiu sportiv, să ajung acolo pe podium. Îmi plăcea foarte mult imaginea aia când vedeam sportivele, cânta imnul, când aveau steagul pe spate, când concurau și comentatorul la televizor când spunea acolo despre densitatea aia cu care vorbeam, mi se părea genial și asta vreau să fiu când voi fi mare”.

Unicul campion olimpic la box al României a fost Nicolae Lincă. El a cucerit aurul la Melbourne, în 1956, în ciuda faptului că a concurat cu un deget fracturat.

Ultima medalie olimpică la box a României a fost obținută în 2004, la Atena: bronz, prin Ionuț Gheorghe.

Din 2012, în ringul olimpic și-au făcut apariția și fetele. La Tokyo 2020, Claudia Nechita a fost la un pas de podium, terminând pe locul 5.

La Paris 2024, speranțele se leagă de Lăcrămioara Perijoc, care va intra în lupta pentru medalie pe 27 iulie. Marea finală a categoriei 54 kg se va disputa pe 8 august, la ora 23.51.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×