x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Lucian Bute îl bate pe Froch prin KO la casele de pariuri. Vezi ce spune presa internaţională despre român

Lucian Bute îl bate pe Froch prin KO la casele de pariuri. Vezi ce spune presa internaţională despre român

26 Mai 2012   •   08:46
Lucian Bute îl bate pe Froch prin KO la casele de pariuri. Vezi ce spune presa internaţională despre român


Meciul pentru centura mondiala IBF la categoria supermijlocie, intre britanicul Carl Froch si romano-canadianul Lucian Bute are un favorit detasat la casele de pariuri. Froch are o cota dubla (2.88) la victorie, fata de Bute, ceea ce inseamna ca, desi isi apara titlul pe terenul adversarului, la Nottingham, 'al nostru' este clar favoritul specialistilor.

Mia mult decat atat, pariorii mizeaza pentru o victorie a lui Bute inainte de termen (prin Knock-Out), acordand o cota de doar 1,30 pentru o incheiere a meciului in runda 11 sau 12 si o cota de 2,50 pentru victorie la capatul celor 12 runde. Pentru incheierea meciului inainte de jumatatea rundei a 11-a, cota este de 2,90.

Atat presa de specialitate britanica, cat si cea din SUA si Canada acorda spatii ample cronicilor dinaintea meciului din aceasta seara.

ESPN puncteaza: 'Din 2007 incoace, Bute si-a aparat titlul de noua ori, de sapte ori prin KO si este considerat, in cel mai rau caz, al doilea din lume, dupa Andre Ward. Totusi, inca se straduieste sa castige respect global si acum spera sa reuseasca riscand cu un meci pe terenul adversarului. Face asta desi ar putea castiga mult mai multi bani boxand acasa, in Montreal sau Quebec. 'Am fost criticat ca m-as feri sa boxez in deplasare. Imi amintesc ca Joe Calzaghe si-a castigat respectul spre finalul carierei, boxand departe de casa. Asta fac si eu acum', a declarat Bute, citat de ESPN.

Promoterul lui Bute a incercat sa aranjeze un meci cu Ward, dar negocierile nu s-au concretizat. Froch, care, spre deosebire de Bute, a boxat mult peste hotare, a fost varianta de rezerva, se mai arata in analiza ESPN. Acum, rolurile s-au inversat.

'Sunt acasa, inconjurat de familie, de prieteni. Stiu ce mananc si cand mananc. Iar in arena vor fi suporterii mei. E o schimbare bine-venita', spune Froch, care admite ca si Bute poate fi puternic motivat de dorinta de a-si proba calitatile in deplasare. 'Sa nu uitam, totusi, ca are si varianta rejucarii meciului, la el acasa, in Canada', adauga boxerul britanic. Acesta a continuat sa il discrediteze pe campionul roman, spunand ca este exagerata clasarea acestuia pe prima sau a doua pozitie in categorie. 'Inainte de meciul acesta, nu a boxat cu nimeni important', considera Froch. Bute a replicat calm: 'Nu sunt surprins sa aud asemenea comentarii, sunt in stilul sau. Dar eu stiu cine sunt, ce pot si voi demonstra asta'.

Conform cotidianului britanic The Telegraph, meciul din aceasta seara este unul de cotitura pentru Froch, care are un plan ambitios de incheiere a carierei. Astfel, boxerul britanic tinteste patru victorii, cea cu Bute fiind prima, urmatoarele doua ('razbunari' pentru infrangeri trecute) urmand a pregati terenul pentru meciul suprem, cu Andre Ward.

Dar, Froch se confrunta cu un adversar 'formidabil', ale carui upercuturi de stanga sunt 'marca inregistrata'. Intrebat de jurnalistul britanic daca l-a studiat atent pe oponentul sau, Froch a negat: 'Nu am intrat in detalii. Singurul pentru care m-am obosit sa o fac este Andre Ward. Dar stiu cum boxeaza Bute. Trebuie sa-mi fac eu jocul si totul va fi ok'.

×