x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Medvedev trece „testul” Sebi Korda și e în optimi la Madrid Open

Medvedev trece „testul” Sebi Korda și e în optimi la Madrid Open

de Redacția Jurnalul    |    29 Apr 2024   •   18:21
Medvedev trece „testul” Sebi Korda și e în optimi la Madrid Open
Sursa foto: Hepta

Daniil Medvedev a trecut un test dur din partea lui Sebastian Korda, luni, la Madrid Open. Rusul a fost la două puncte de înfrângere înainte de a se impune cu 5-7, 7-6(4), 6-3. În turul următor, favoritul număru 4 joacă împotriva lui Alexander Bublik.

Într-un meci tensionat, rusul de 28 de ani a comis 24 de erori neforțate în meci, dar a reușit să se impună în momentele cheie, mai ales la 4-5, în al doilea set, pe propriul serviciu, când, la egalitate, Korda se afla la doar două mingi de câștigarea meciului.

După ce a valorificat a doua sa minge de set în setul secund, Medvedev a obținut break-ul hotărâtor al setului decisiv în game-ul al optulea, avansând în cele din urmă în optimile de finală, după două ore și 23 de minute.

„A fost greu din mai multe motive diferite", a declarat Medvedev, citat de site-ul oficial ATP. „El a jucat bine. Terenurile de aici, cu excepția terenului central, sunt un pic mai mici decât mi-aș dori, așa că joc de parcă cineva mă împinge în spate. Chiar dacă pe serviciul meu, când nu am nevoie de atât de mult spațiu, senzația este tot acolo ca și cum aș fi împins în spate. Trebuie să mă obișnuiesc cu această senzație și să încerc să găsesc când să intervin.

„Trebuie să-mi găsesc ritmul, dar în ambele meciuri am jucat din ce în ce mai bine. Cu siguranță în următorul, pentru că joc cu adversari din ce în ce mai dificili, vreau să încep așa cum am jucat în setul al treilea. Dar, când câștigi meciuri ești fericit".

Jucătorul aflat pe locul 4 în clasamentul ATP îl conduce pe Korda cu 3-2 în seria confruntărilor directe, întâlnirea de luni fiind prima lor întâlnire pe zgură. Medvedev, care are un avantaj covărșitor de 24-2 împotriva americanilor, de la începutul anului 2021, urmărește prima sa apariție în sferturi de finală în capitala Spaniei.

Al patrulea favorit, care a câștigat primul său titlu ATP Masters 1000 pe zgură, anul trecut, la Roma, va juca în continuare cu Alexander Bublik, cap de serie numărul 17.

Anterior, Bublik a trecut la mare luptă de americanul Ben Shelton cu 3-6, 7-6(2), 6-4 și a obținut victorii consecutive pe zgură pentru prima dată în acest sezon.

Jucătorul în vârstă de 26 de ani a câștigat 80% (47/59) din punctele sale de prim serviciu, potrivit Infosys ATP Stats, pentru a obține prima sa victorie în Top 20 pe zgură din 2021, când l-a învins pe Denis Shapovalov, pe atunci numărul 14 mondial, în drumul spre sferturile de finală la Madrid.

Campionul de la Montpellier, Bublik, care îl conduce pe Shelton cu 2-0 în seria întâlnirilor directe, va încerca să ajungă din nou în acea etapă în capitala spaniolă când îl va înfrunta marți pe Medvedev.

Shelton a sosit la Madrid după ce a câștigat titlul pe zgură la Houston, la începutul acestei luni. Jucătorul de 20 de ani are 16 victorii și 8 înfrângeri în acest sezon și ocupă locul 14 în clasamentul ATP Live Rankings.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Daniil Medvedev madrid open