x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Miami Open 2017. Calificare cu emoții pentru Simona Halep în turul al treilea

Miami Open 2017. Calificare cu emoții pentru Simona Halep în turul al treilea

24 Mar 2017   •   20:37
Miami Open 2017. Calificare cu emoții pentru Simona Halep în turul al treilea
Sursa foto: Tim Ireland/AP

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a treia favorită, s-a calificat, vineri, în runda a treia a turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari, după ce a dispus în trei seturi, cu 6-4, 2-6, 6-3, de japoneza Naomi Osaka.

Halep a obţinut victoria după o oră şi 53 de minute de joc efectiv, într-un meci întrerupt de două ori de ploaie.

Românca (25 ani), numărul cinci în ierarhia mondială, şi Osaka (19 ani, 49 WTA) au mers cap la cap în primul set, cu serviciul, până la 4-4, când Halep a reuşit un break, decisiv pentru soarta actului inaugural, adjudecat cu 6-4.

Osaka a început cu dreptul setul al doilea, câştigându-şi serviciul, după care meciul a fost întrerupt circa zece minute din cauza ploii. La reluare, Halep a fost de nerecunoscut, fiind nervoasă şi ieşită din ritm, iar greşelile au venit una după alta. Scorul a ajuns la 4-0 pentru Osaka, apoi Simona a avut o răbufnire de orgoliu, concretizată în două ghemuri consecutive, dar nipona a dus scorul la 5-2, câştigând setul cu 6-2, pe serviciul Simonei, în ciuda faptului că aceasta avusese o consultare cu antrenorul Darren Cahill.

Simona Halep a reuşit să se calmeze şi, deşi a pierdut la zero ghemul inaugural al setului decisiv, a reuşit să egaleze, iar apoi să preia conducerea după un break venit la a patra şansă a româncei în ghem. Halep s-a desprins la 3-1, dar nu a reuşit să îşi păstreze avantajul, iar Osaka a egalat, 3-3, graţie unei duble greşeli a româncei în momentul decisiv. Halep a reuşit să treacă din nou la cârmă, cu un break la zero, însă jocul a fost întrerupt de ploaie. După trei sferturi de oră, la reluarea jocului, scenariul de la prima întrerupere nu s-a mai repetat, iar Halep s-a desprins la 5-3. Constănţeanca a încheiat conturile la a doua minge de meci pe care a avut-o, cu 6-3.

Halep a reuşit 3 aşi, faţă de 6 ai adversarei, a făcut 3 duble greşeli, faţă de 2 ale adversarei, 32 de erori neforţate, faţă de 34 ale niponei, având 21 de mingi direct câştigătoare, spre deosebire de 18 ale adversarei.

Simona Halep a mai învins-o pe Osaka anul trecut, în turul al treilea la Roland Garros, cu 4-6, 6-2, 6-3.

Simona şi-a asigurat un cec de 41.350 dolari şi 65 de puncte WTA, urmând să joace în faza următoare cu câştigătoarea dintre Ekaterina Makarova (Rusia/N. 32) şi Anett Kontaveit (Estonia).

Vineri sunt programate să joace în turul al doilea şi celelalte trei românce din turul al doilea la Miami Open, Irina Begu, cap de serie numărul 28, cu Lara Arruabarrena (Spania), Patricia Ţig, contra franţuzoaicei Kristina Mladenovic (cap de serie numărul 22), şi Sorana Cîrstea, împotriva letonei Anastasija Sevastova, cap de serie numărul 19, meci întrerupt, joi, la scorul de 6-6 (6-4) pentru româncă, în tie-break.www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Simona Halep