x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Noul antrenor al Simonei Halep ar putea fi un belgian recomandat de Darren Cahill

Noul antrenor al Simonei Halep ar putea fi un belgian recomandat de Darren Cahill

21 Ian 2019   •   14:36
Noul antrenor al Simonei Halep ar putea fi un belgian recomandat de Darren Cahill

Presa de la Bruxelles anunţă că belgianul Thierry Van Cleemput ar putea fi noul antrenor al Simonei Halep, numărul 1 mondial în clasamentul WTA. Antrenorul belgian l-a ajutat, până de curând, pe compatriotul său, David Goffin, numărul 22 mondial, şi ar fi fost propus Simonei chiar de către fostul ei antrenor, australianul Darren Cahill. Mai mult, Van Cleemput a fost văzut la antrenamentele SImonei Halep dinaintea partidei cu Serena Williams. El a rămas la Melbourne pentru a o ajuta pe Simona Halep, după ce David Goffin a fost eliminat de la turneul din Australia. 

În vârstă de 50 de ani, Thierry Van Cleemput a început să antreneze în 1993. În cariera sa, el i-a antrenat pe tenismenii Olivier Rochus (1993 - 1997), Steve Darcis (2011 - 2012) și David Goffin (2014 - ianuarie 2019). În perioada 2002 - 2005 a făcut parte din echipa Belgiei de Cupa Davis. David Goffin a câștigat cu Thierry Van Cleemput ca antrenor 4 titluri ATP (la Kitzbuhel, Metz, Shenzhen şi Tokyo), urcând până pe locul 7 în clasamentul ATP, la finele lui 2017. Van Cleemput urmează să fie alături de Simona Halep, pentru o perioadă de probă, la două turnee WTA, cele de la Doha şi Dubai.

 

Van Clempuut a fost văzut luni dimineaţa cu racheta în mână pe Arena Rod Laver supraveghind încălzirea Simonei Halep, iar în timpul meciului a încurajat-o cu putere pe jucătoarea română, aplaudând şi ridicându-se de câteva ori la punctele câştigate de ea.

''Pot să înţeleg că este ciudat, dar deocamdată nu vreau să vorbesc. Nu ar ajuta cu nimic, decât dacă ar fi bine să spun prostii. Lăsaţi-mi puţin timp. Situaţia mea? Sunt în aşteptare'', a declarat antrenorul belgian după meciul câştigat de Serena Williams cu 6-1, 4-6, 6-4.

Simona Halep a rămas fără antrenor după despărţirea de australianul Darren Cahill din 2018 şi anunţa recent că doreşte să colaboreze cu un antrenor cât mai repede.


Halep a mai lucrat cu un antrenor belgian, Wim Fissette (2014). 

×
Subiecte în articol: Thierry Van Cleemput simona halep