x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi O atletă din Grecia, exclusă din lotul olimpic din cauza rasismului. Vezi ce mesaj a postat pe Twitter

O atletă din Grecia, exclusă din lotul olimpic din cauza rasismului. Vezi ce mesaj a postat pe Twitter

25 Iul 2012   •   16:57
O atletă din Grecia, exclusă din lotul olimpic din cauza rasismului. Vezi ce mesaj a postat pe Twitter

Atleta Voula Papachristou a fost exclusa din lotul Greciei pentru Jocurile Olimpice de la Londra, acolo unde ar fi trebuit sa participe la proba de triplusalt, din cauza unui comentariu rasist referitor la imigrantii africani, postat pe contul sau de Twitter.

"Sportiva Paraskevi (Voula) Papachristou a fost exclusa din echipa Greciei pentru Jocurile Olimpice din cauza comentariilor contrare valorilor si idealurilor miscarii olimpice", a anuntat Comitetul Olimpic Elen, intr-un comunicat sec, emis miercuri si citat de Daily Mail.

In aceeasi zi, atleta in varsta de 23 de ani scria pe Twitter: "Cu atatia africani in Grecia, cel putin tantarii vor manca hrana de acasa".

Ea a sters ulterior acest comentariu, dupa ce primit numeroase critici, si a postat un comunicat in care a mentionat ca regreta ceea ce a scris anterior.

"Le cer scuze tuturor prietenilor mei si colegilor, daca i-am facut de rusine. Jocurile Olimpice erau visul meu", a declarat sportiva.

×