x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Octavian Bellu, despre şansele gimnastelor românce la Jocurile Olimpice: Dacă luăm medalie este bine

Octavian Bellu, despre şansele gimnastelor românce la Jocurile Olimpice: Dacă luăm medalie este bine

20 Iul 2012   •   12:30
Octavian Bellu, despre şansele gimnastelor românce la Jocurile Olimpice: Dacă luăm medalie este bine

Octavian Bellu nu este foarte increzator in ceea ce priveste sansele fetelor la Jocurile Olimpice de la Londra. Potrivit antrenorul lotului olimpic de gimnastica feminina, fetele trebuie sa-si puna cat mai bine in valoare atuurile la Londra si ca obiectivul realist pentru momentul actual din gimnastica este castigarea unei medalii.

"Ce s-a putut face pana in momentul asta s-a facut. Sa trecem cu bine si peste saptamana aceea de pregatire la Londra pe tare, unde nu mai poti apela la alte facilitati ca sa iti protejezi gimnastele. Sa intre in concurs sanatoase, odihnite, dornice de a se prezenta onorabil la aceasta competitie, la care cele mici viseaza de ani multi, iar cele mature cunosc ce se intampla la Olimpiada. Catalina Ponor de la Atena, Sandra Izbasa de la Beijing. Sa speram ca aceasta echipa, cu totul insolita dupa parerea mea, cu o plaja de varsta de la 16 la 25 ani, o echipa cum nu am mai avut cu componente din 3 generatii, sa isi faca datoria si sa isi exploateze la maxim posibilitatile care le au. Au posibilitati, daca ceea s-a facut pana la momentul asta e suficient vom vedea acolo, la fel cum vom vedea daca nu a fost suficient. Eu zic ca din punctul nostru de vedere in aproape 2 ani de cand am preluat aceste fete, si ele si noi am facut tot ce a depins de noi sa ne apropiem de tarile care in ultima perioada ne-au dominat. Dar de la o diferenta de 10 puncte in urma cu 2 ani e greu sa te apropii foarte mult intr-o perioada atat scurta. Dar sa speram ca la momentul concursului se vor descurca bine si vor reusi sa se claseze cat mai bine", a declarat Bellu la prezentarea oficiala a lotului olimpic al Romaniei la sediul COSR.

Bellu sustine ca echipa Statelor Unite este marea favorita, in timp ce la podium mai aspira China, Rusia si Romania.

"La echipe competitia este foarte stransa. Americanii sunt detasat pe locul I si nu vad cine i-ar putea detrona. Au un potential fantastic, la fel cum un potential deosebit au si chinezii si rusii. Pe mine nu m-au facut sa cad in extaz rezultatele de la campionatele europene, pentru ca potentialul Rusiei nu poti sa-l evaluezi dupa numai o competitie la care au trecut si ei printr-un moment de dificultate si nu s-au prezentat la cel mai inalt nivel. Eu sper ca gimnastele noastre sa isi puna in valoare atuurile pe care le au", a precizat Octavian Bellu, potrivit Agerpres.

Antrenorul roman admite ca indiferent de numarul de medalii cucerite, niciodata nu este pe deplin multumit.

"Nu ma multumeste niciun rezultat. Chiar si la Atena, dupa 4 medalii de aur, discutam cu unele fete ca ar fi putut face ceva la aparatul x sau y. Dar, la situatia la care se afla gimnastica in momentul de fata si la conjunctura in care ne prezentam acolo la Londra, as vorbi de medalie, ca medalia poate sa fie de o culoare sau alta, ca poate sa fie luata la un aparat sau doua. Dar, daca luam medalie este bine. Cate, unde si ce culoare, Dumnezeu stie", a conchis Bellu.

×