x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Olteanu a ratat titlul mondial la "muscă" din cauza arbitrilor

Olteanu a ratat titlul mondial la "muscă" din cauza arbitrilor

27 Dec 2010   •   10:43
Olteanu a ratat titlul mondial la "muscă" din cauza arbitrilor

Boxerul român Silviu Olteanu a fost învins, duminică seară, la Saitama, de japonezul Daiki Kameda, ratând astfel şansa de a cuceri primul său titlu mondial la profesionişti.

Fostul campion naţional al României la amatori, stabilit de mai mulţi ani la Madrid, a fost învins la puncte, după 12 runde, de pugilistul nipon, care şi-a păstrat centura de campion mondial la categoria muscă (versiunea WBA).

Potrivit agenţiei de box Fight News, "Kameda i-a 'furat' titlul lui Olteanu, care a controlat lupta în cea mai mare parte şi a fost boxerul mai agresiv". Doi arbitri judecători i-au acordat victoria la puncte lui Kameda, Jose Roberto Torres (Puerto Rico), scor 115-113, şi Levi Martinez (SUA), scor 116-112, în timp ce Roberto Ramirez (Puerto Rico) l-a văzut învingător la puncte pe Olteanu, cu un scor elocvent, 118-110. Arbitru de ring a fost thailandezul Pinit Prayadsab.

Aceeaşi sursă a catalogat victoria lui Kameda ca fiind "controversată", notând că niponul a resimţit probabil faptul că a fost forţat să slăbească mult pentru a se încadra în categorie.

Campion EBU-EU, Silviu Olteanu, a suferit a patra înfrângere la profesionism, după 11 victorii consecutive (3 KO). Pugilistul român a avut un adversar mai înalt cu 10 cm (Kameda are 1,68 m) şi cu 11 ani mai tânăr.

Olteanu a ratat astfel şansa de a deveni al cincilea român campion mondial de box la profesionişti, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu.

×