x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Patricia Ţig, calificată în sferturile turneului de la Seul

Patricia Ţig, calificată în sferturile turneului de la Seul

22 Sep 2016   •   09:54
Patricia Ţig, calificată în sferturile turneului de la Seul

Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig (22 ani) s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Seul, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a dispus cu 6-4, 6-4 de belgianca Kirsten Flipkens, a şasea favorită.

Ţig (135 WTA) s-a impus la capătul unui meci care a durat o oră şi 33 de minute şi în care a comis 9 duble greşeli. Flipkens (30 ani, 58 WTA) a salvat o minge de 2-5 în setul al doilea, iar apoi a restabilit egalitatea, 4-4, Ţig a reuşit un nou break (5-4), iar apoi românca a salvat o minge de 5-5, încheind apoi conturile (6-4).

Patricia Ţig şi-a asigurat un cec de 5.900 dolari şi 60 de puncte WTA, urmând să joace în turul al treilea cu învingătoarea dintre Kristina Mladenovic (Franţa/N. 4) şi Sara Sorribes Tormo (Spania).

Ţig este a doua reprezentantă a ţării noastre care accede în sferturi, după Monica Niculescu (N. 5), care a dispus joi de Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), cu 6-2, 6-2. În sferturi, Niculescu o va înfrunta pe învingătoarea dintre Irina Begu, principala favorită şi deţinătoarea titlului, şi Jana Cepelova (Slovacia).

Tot joi va avea loc meciul dintre perechile Patricia Ţig (România)/Tamira Paszek (Austria) - Kirsten Flipkens (Belgia)/Johanna Larsson (Suedia/N. 2), în sferturile probei de dublu. www.agerpres.ro

×