x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Performanţă spectaculoasă reuşită de un român în Campionatul European de Drift

Performanţă spectaculoasă reuşită de un român în Campionatul European de Drift

de Andreea Sumanu    |    03 Noi 2015   •   07:31
Performanţă spectaculoasă reuşită de un român în Campionatul European de Drift

Românul Călin Ciortan s-a clasat pe locul 7 în clasamentul general al sezonului 2015 în King of Europe, competiţia dedicată celor mai buni piloţi de drift de pe întreg continentul, anunţă Romanian Drift Community într-un comunicat.

Dublu campion naţional, pilotul aflat la volanul unui BMW E30 de 650 de cai putere s-a clasat în Top 8 la ultimul Mare Premiu al anului, desfăşurat pe circuitul Slovakiaring din Orechova Poton. Astfel, după 8 etape, Ciortan a încheiat sezonul cu 511 puncte, în timp ce noul campion al sezonului este slovacul Norbert Kovacic, care a adunat 672 de puncte.

Performanţa reuşită de Ciortan este cu atât mai importantă cu cât acest sport este unul relativ nou în România, primele competiţii oficiale apărând abia în urmă cu şapte ani. De altfel, de la debutul în King of Europe, nu s-a clasat niciodată la finalul sezonului mai jos de Top 8, iar în 2011, împreună cu un alt român, Niculae Dobre, a devenit campion King of Europe pe echipe. În 2013, Ciortan a fost al patrulea în topul european
De altfel, acesta este pilotul cu cea mai mare atracţie la public datorită maşinii şi a stilului său spectaculos, iar de-a lungul carierei a avut peste 35 de clasări pe podium la diferite competiţii desfăşurate în Europa. Susţinut de Monster Energy şi Maxxis, Călin Ciortan va pilota din nou în Campionatul Naţional de Drift începând din sezonul viitor, atunci când competiţia se va desfăşura sub steagul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.
 

×