x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Peter Kovacs, antrenorul demis al Otchimului:„Multe jucătoare se cred vedete!”

Peter Kovacs, antrenorul demis al Otchimului:„Multe jucătoare se cred vedete!”

de Marius Mihalcea    |    Istvan Deak    |    07 Feb 2011   •   20:59
Peter Kovacs, antrenorul demis al Otchimului:„Multe jucătoare se cred vedete!”
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

150600-intact-imagesgazeta-sporturilorraed-krishan20100806130755010.jpgFostul antrenor al Oltchimului, Peter Kovacs, nu se împacă deloc cu ideea îndepărtării sale de la echipă. La o zi după ce gruparea din Zăvoi, cu Anja Andersen pe bancă, a debutat cu dreptul în Grupa I principală a Ligii Campionilor, câştigând, scor 21-20, meciul de pe teren propriu cu Buducnost Podgorica, tehnicianul maghiar a lansat un atac fără precedent la adresa „galacticelor”.

„În patru ani, echipa asta a schimbat patru antrenori. Totuşi, nu mi-a fost teamă să vin la Vâlcea, am gândit că dacă antrenorul şi jucă­toarele îşi doresc acelaşi lucru şi vor doar ce este bine pentru echipă, atunci putem face performanţă împreună. Însă în atmosfera de la Vâlcea e aproape imposibil să aduci un progres în evoluţia echipei. După înfrângerea din octombrie cu Randers, din Liga Campionilor, întreaga suflare din jurul echipei a început să pună presiune pe mine şi pe jucătoare. Atunci au început să mi se adeverească temerile în legătură cu jucătoarele. A trebuit să lucrez cu vedete şi cu multe jucătoare care doar au impresia că sunt vedete. Ele s-au opus tuturor iniţiativelor mele de a aduce o schimbare. Dar le înţeleg, unele sunt trecute de 30 de ani, nu au nici un interes să se schimbe sau să se dezvolte din punct de vedere sportiv şi au impresia că atât cât ştiu e suficient pentru a mai juca câţiva ani, până când se vor retrage din activitate”, a spus ieri Kovacs. Ungurul nu a rezistat la Oltchim decât şapte luni, el fiind adus la echipă în iulie 2010. 

 

Se judecă?
Kovacs a lăsat să se înţeleagă faptul că nu va accepta să plece de la Oltchim decât în anumite condiţii. „Demiterea mea este nejustificată, fiindcă am avut rezultate atât în campionat, unde am câştigat toate meciurile, cât şi în Ligă, unde eram calificaţi în primele opt echipe ale Europei. Dar aşa e când ai patron, trebuie să te aştepţi ca în orice moment să fii dat afară! Deocamdată, am fost suspendat din funcţie, dar încă nu am reziliat contractul. Când am fost demis de la Dunaferr, după doar un sezon, deşi aveam contract trei ani, am dat clubul în judecată şi am câştigat procesul. Aştept cu nerăbdare să se încheie aventura mea la Vâlcea şi să pot părăsi acest oraş amabil”, a încheiat ironic Kovacs.

×
Subiecte în articol: handbal oltchim rm. valcea sporturi