x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Poftiţi la schi de tură - Ninsori zi de zi pe muntele Furnica

Poftiţi la schi de tură - Ninsori zi de zi pe muntele Furnica

de Sorin Anghel    |    20 Apr 2007   •   00:00
Poftiţi la schi de tură - Ninsori zi de zi pe muntele Furnica

Săptămâna aceasta a fost una plină de ninsori în Valea Dorului. Stratul de zăpadă a crescut de la o zi la alta, astfel că week-end-ul ce începe astăzi se anunţă excelent pentru schi de vară.

E vremea plimbărilor în parc la Bucureşti. Nici prin staţiunile de la munte nu e altfel, dar încă se mai poate schia. Asta pentru că pârtiile sunt puse bine, la altitudini mari, acolo unde zăpada se conservă bine. Unde mai pui că săptămâna asta a nins la Poiana Braşov, dar mai ales la Sinaia, acolo unde pârtiile din Valea Dorului se prezintă foarte bine. Week-end-ul trecut părea să fie ultimul din actualul sezon de schi la Sinaia. Zonele cu iarbă şi noroi se extindeau, iar temperatura urca destul de mult peste valoarea de zero grade Celsius. Lucrurile s-au schimbat începând de luni. De atunci, zi de zi în Valea Dorului au fost reprize de ninsoare, care au îngroşat serios stratul de zăpadă. Numai veşti bune! Aşa că de astăzi puteţi merge la Sinaia, pentru a face schi de vară. Cum e asta? Trebuie să ajungeţi cât mai devreme pe pârtie, pentru a prinde zăpada tare. Asta vă uşurează coborârile şi vă solicită cât mai puţin articulaţiile. După prânz, când zăpada se înmoaie şi devine apoasă, puteţi să staţi la soare, pe terasa cabanei. Beţi un ceai, un vin fiert, vă bronzaţi, după care plecaţi liniştiţi spre casă, rugându-vă ca zăpada să mai ţină încă o săptămână.

JANICA KOSTELICI A ANUNŢAT CĂ SE RETRAGE
Croata Janica Kostelici a anunţat că se retrage ieri din circuitul profesionist. În vârstă de 25 de ani, de patru ori campioană olimpică la schi alpin, schioarea a luat această decizie surprinzătoare din cauza accidentărilor. În urmă cu şase luni croata anunţase că nu va participa la nici o competiţie din sezonul 2006-2007 din cauza problemelor medicale. "Cred că a sosit momentul să îmi închei cariera. Motivul principal îl constituie accidentările", a declarat Janica Kostelici, În toamna anului trecut, sportiva din Croaţia a trebuit să-şi anunţe "concediul medical" din cauza unor probleme la spate şi la genunchi.

×
Subiecte în articol: ski express