x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Poiana Brasov - Scoala de snowboard

Poiana Brasov - Scoala de snowboard

de Sorin Anghel    |    14 Ian 2007   •   00:00
Poiana Brasov - Scoala de snowboard

Cine vrea sa invete sa "zboare" cu placa ar face bine sa ia primele cursuri in Poiana Brasov. Lectiile se tin si pe nocturna. E clar ca Poiana Brasov este o statiune de schi in adevaratul sens al cuvantului. Cele mai lungi partii, cea mai moderna instalatie de transport pe cablu din tara, cea mai buna scoala de schi din Europa.

LIDER. Scoala Ana, condusa de Emil Farcasanu, nu doar ca "produce" schiori pe banda rulanta, dar se ocupa foarte atent si de cei care vor sa se dea cu snowboard-ul. Cel care se ocupa de coordonarea cursului este Ciprian Popescu, considerat in clipa de fata cel mai tare boarder din tara. Numarul monitorilor de snowboard este mai mic decat al celor care predau schi. Tendinta multor tineri este de a merge catre placa, acest sport fiind considerat de catre unii drept extrem. In realitate este vorba de un pic mai mult curaj.

PLIN. Ieri, partiile din Poiana Brasov au fost pline de turisti. Dimineata, zapada a fost inghetata, insa de la pranz s-a inmuiat, astfel ca s-a putut schia destul de bine. Schiorii au venit de prin toate zonele. Doar cei din Republica Moldova au intarziat un pic, pentru ca au avut de lucru. Cu o noapte in urma au sarbatorit Revelionul pe stil vechi. "Bai, atat de ametit sunt, incat atunci cand am ajuns la teleschi era sa bag la taxare cartela cu care deschid camera de la hotel", a povestit unul dintre turistii veniti de la Tiraspol pentru a se distra in Romania. Cele mai bune conditii de schii au fost pe partiile Kanzel si Ruia, iar Sulinar si Drumul Rosu s-au prezentat bine pana in Platoul Ruia. Partia Bradul a fost plina si s-a schiat pana noaptea.

×
Subiecte în articol: ski express poiana braşov