x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi POIANA BRASOV / Totul este ocupat

POIANA BRASOV / Totul este ocupat

de Sorin Anghel    |    16 Ian 2006   •   00:00
POIANA BRASOV / Totul este ocupat

Pentru a putea veni cateva zile sub Postavarul este nevoie de o rezervare facuta din timp la una dintre unitatile hoteliere.

In fiecare week-end Poiana Brasov se umple pana la refuz. Hotelurile mustesc de turisti, parcarile devin neincapatoare, patinoarul e plin si el, la restaurante cu greu gasesti o masa libera, iar pe partie numarul de schiori creste vazand cu ochii.

E lume pe partie la fel cum e vara la mare pe plaja. Nu gasesti un loc unde sa stai linistit.

Singurul loc linistit este telegondola Postavarul Express. Capacitatea foarte mare de transport nu ii face pe schiori sa astepte la coada.

EXPLICATIE. Chiar daca preturile sunt mari pentru buzunarul romanului de rand, turistii prefera Poiana Brasov pentru ca serviciile hoteliere sunt la inaltime. Aproape ca nu exista hotel fara scoala de schi sau fara centru de inchiriere a echipamentului pentru sporturile de iarna. Astfel ca, vrei nu vrei, odata ajuns in Poiana, nu ai cum sa ratezi o portie buna de schi.

AGLOMERATIE. Cea mai mare agitatie este, de departe, in fata Hotelurilor Ana Group, apartinand vicepremierului George Copos.

Parcarea este plina, iar turistii care nu locuiesc acolo isi incalta claparii in masina. "Venim aici pentru ca este cea mai frumoasa statiune din Romania. Vara mergem la Mamaia si iarna la Poiana Brasov.

Eu nu prea stiu sa schiez, asa ca ma dau pe partia Bradul, dar sotul meu se pricepe foarte tare si se duce sus, cu telegondola, si schiaza pe acolo", spune Ioana, o femeie din Buzau. Cei care nu-si asigura din timp

×
Subiecte în articol: ski express