x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ponor se întoarce!

Ponor se întoarce!

de Marius Mihalcea    |    29 Mar 2011   •   20:41
Ponor se întoarce!
Sursa foto: /AP/Rompres

158792-kevork-djansezian-ap-greece-olympics-gym-731.9-kbyte.jpgCătălina Ponor nu poate sta departe de sportul care a consacrat-o. Acum în vârstă de 23 de ani, tripla campioană olimpică de la Atena, în 2004, a decis să revină în activitatea competiţională, pentru a treia oară în ultimii cinci ani.

Chiar dacă îi va fi sistată renta viageră de 6.000 de lei pe lună, urmând a fi remunerată, conform legii, cu doar 1.000 de lei lunar, Ponor este fermă: începând cu 1 aprilie se va alătura lotului olimpic feminin, care se pregăteşte la Izvorani. „Cătălina Ponor este o gimnastă de renume care nu şi-a spus încă ultimul cuvânt în acest sport. Sigur, din păcate ea nu este o gimnastă de patru aparate în momentul de faţă, pentru că pregătirea la paralele nu este pasiunea ei majoră. Însă la bârnă, la sol şi chiar la sărituri poate aduce un plus echipei”, a declarat preşedintele FR de Gimnastică, Adrian Stoica. Acesta este de părere că cel mai indicat ar fi ca Ponor să redebuteze într-o competiţie oficială la Campionatele Mondiale de la Tokyo, programate în perioada 7-16 octombrie, astfel încât sportiva să mai poată încasa câteva rente viagere.

„Am convingerea că Ponor nu va in­tra în competiţie înainte de Mon­dia­lul de la Tokyo. Dar asta este o trea­bă care va fi decisă de ea şi de an­trenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang. Pentru că participarea într-o competiţie va coincide cu sistarea acestei rentei viagere. Oricum, e clar că Ponor nu va avea nici un beneficiu financiar prin această reluare a acti­vităţii, care nu este decât o dorinţă a sa, o ambiţie personală de a reveni.” Ponor revine în activitate după o pauză de patru ani.

×
Subiecte în articol: sporturi