Turneul de snowboard "Try to fly tour" a ajuns la cea de-a doua etapă! Încă o lecţie de zbor de la Mountain Dew chiar de Ziua Îndrăgostiţilor de sport şi nu numai.
Un strop de curaj şi de dorinţă
Cine face băşcălie cum că snow-boardul e alunecare întâmplătoare pe o placă de călcat intrată la apă gafează fără scuză! Snowboard-ul este o adevărată măiestrie. O poveste de iarnă, într-o zi cu mult soare şi zăpadă, bună dispoziţie, şi foarte, foarte multă adrenalină. S-a întâmplat în acest week-end la Sinaia, în Valea Dorului, deşi evenimentul era programat în Poiana Braşov, la Cabana Postăvaru. Dar pentru că la jumătatea săptămânii trecute acolo nu era zăpadă, organizatorii au readus Mountain Dew Try to Fly pe Muntele Furnica.
MAI APROAPE DE CER
Nimeni nu s-a descurajat, aşa că toţi riderii cu pretenţii şi chef de distracţie au răspuns prezent. Nimeni nu a putut să refuze un asemenea eveniment mai ales pe o asemenea vreme, mai ales de Valentine’s Day!
Sunteţi îndrăgostit? Iubiţi la nebunie? Dragostea nu se poate exprima întotdeauna prin cuvinte, dar un sport precum snowboard-ul te poate face să iubeşti la nebunie senzaţiile tari. Magia de a fi în aer, de a te simţi mai liber, şi mai aproape de cer. Nu ai nevoie decât de un strop de curaj, de un echipament adecvat, de placă şi de dorinţă. Şi dacă mai ai alături şi nişte prieteni care ştiu ce înseamnă sporturile extreme, cu siguranţă ţi-ai dori să participi la turneul "Try to Fly Tour".
INVESTIŢIE PENTRU SPORTIVI
Ca şi data trecută, în cea de-a doua etapă a turneului de snowboard au fost amatori şi profesionişi, tineri şi mai puţin tineri, fete şi băieţi. Am văzut un spectacol: plin de muzică, de viaţă şi de sport. Totodată am văzut cele mai tari trick-uri precum backflip, frontflip, bioflip, radeo 5, 720, 900 method şi multe altele.
Organizatorul evenimentului, Mihai Spanţoveanu, ne-a explicat lucrurile cele mai importante pe care trebuie să le ştim despre acest sport: "Amploarea acestor sporturi de iarnă este demostrată de miile de filmuleţe pe care le putem găsi pe internet. Numărul celor înscrişi în concursul de faţă a fost de 48. Avem parte şi de profesionişti şi de amatori. Noi le punem la dispoziţie tot ce trebuie pentru a-şi desfăşura activitatea, iar ei se antrenează cum pot mai bine. Anul acesta "a sosit" şi salteaua gonflabilă, cea care ne va scuti de eventualele accidentări. Cu siguranţă la vară vom duce salteaua la mare, pe plajă. Acolo vom da posibilitatea celor cu role, biciclete şi aşa mai departe să-şi arate calităţile".
Ne-a plăcut Paula Şeicaru, o tânără de 17 ani, care a executat o săritură spectaculoasă. Ni s-a părut foarte tare! Se aştepta să fie multă lume, la fel ca şi data trecută. Pasiunea ei pentru "datul cu placa" este un fel de moştenire de familie. Are un frate care i-a deschis apetitul spre acest sport extrem. Ne-a declarat că se simte liberă atunci când se dă cu placa. O tânără căreia îi place snowboardul şi îşi doreşte să înveţe cât mai multe tipuri de sărituri. De asemenea, ne mărturiseşte că are timp să înveţe, dar totodată e conştientă că are nevoie şi de multă perseverenţă pentru a ajunge să execute trick-urile la nivelul unui adevărat profesionist. A avut emoţii, ca fiecare participant, dar săritura ei chiar a fost spectaculoasă. Îi dorim mult succes pe viitor!
La final, juriul format din Ciprian Popescu şi Tudor Cristea a decis! Iată cum s-au împărţit premiile la cea de-a doua etapă a turneului de snowboard "Try to Fly Tour": Best Babe: Ioana Dumitrescu, care a impresionat publicul şi juriul cu un back flip; Best Youngblood (secţiune adresată riderilor care au până la 16 ani împliniţi): Mihai Popa; Best Ski: Ştefan Mirescu, care a câştigat cu o întoarcere de 720 grade; Locul 3 Amatori: Paul Bulencea – backside 180 grade; Locul 2 Amatori: Mihai Popa, care la prima etapă a terminat pe locul 1 – backside 560 grade; Locul 1 Amatori Abraham Domokos – frontflip 180 grade; Locul 3 Pro: Vlad Voinescu, care etapa trecută a terminat pe doi; Locul 2 Pro: Adolf Gherghelah, care avansează un loc faţă de etapa trecută; Locul 1 Pro: un new entry în top: Mircea Dănălache. La 21 februarie, "Try to Fly Tour" vine în Bucureşti, în Parcul Tineretului, pentru a vă petrece din nou momente unice cu placa. Şi bineînţeles nu vor lipsi premiile. Turneul de snowboard se va încheia cu o nouă porţie de libertate... în zbor cu placa!
Edit Miklos a rămas fără bani de curse
Ieri s-a încheiat la Val d’Isere – Franţa, Campionatul Mondial de Schi Alpin. Cele mai bune rezultate ale ţării noastre au fost realizate de către Edit Miklos, care s-a clasat pe locul 18 atât la Super G, cât şi la Coborâre. Din păcate, sportiva din Miercurea Ciuc a fost nevoită să se împrumute de 2.000 de euro de la un prieten pentru a putea pleca la etapa de Cupă Mondială de la Tarvisio, programată săptămâna aceasta în Italia. Federaţia Română de Schi şi Biatlon nu mai are puterea financiară să susţină participarea lui Miklos în Cupa Mondială din cauza faptului că de la bugetul de stat nu a intrat deocamdată nici un leu în conturi. La Campionatul Mondial, Ioan Nan a reuşit o calificare la Slalom Uriaş, lucru care nu s-a mai repetat şi la Slalom. Alexandru Barbu a dezamăgit, dovedind că nu este pregătit încă pentru întrecerile mari. Bianca Nărea a reuşit să termine cursa de Slalom Uriaş, în vreme ce la Slalom a terminat doar Sandra Nărea. În perioada 23-26 februarie, la Sinaia, este programat Campionatul Naţional de Schi Alpin. (Sorin Anghel)
Citește pe Antena3.ro