x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Prima medalie pentru România: Judoka Alina Dumitru este vice-campioană la Jocurile Olimpice de la Londra

Prima medalie pentru România: Judoka Alina Dumitru este vice-campioană la Jocurile Olimpice de la Londra

28 Iul 2012   •   10:39
Prima medalie pentru România: Judoka Alina Dumitru este vice-campioană la Jocurile Olimpice de la Londra

UPDATE 20:30 Alina Dumitru: "Bratul mi-a cedat la inceputul finalei"

Vicecampioana olimpica de la Londra in concursul de judo, categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru, a declarat, ca a suferit o accidentare la brat in timpul finalei cu brazilianca Sarah Menezes si nu a mai putut evolua la capacitate maxima, informeaza tvr.ro.

"Bratul meu a cedat de data asta, mi l-a fortat la inceput si am simtit ca ceva s-a intamplat la el. Nu s-a putut mai mult. As fi vrut mai mult, sa ies din nou campioana, mai ales ca este a XXX-a editie a Jocurilor Olimpice, eu fac anul acesta 30 de ani si as fi vrut sa-i onorez cu inca o medalie de aur. Brazilianca a fost foarte buna si am zis de la inceput ca o sa am un meci foarte greu cu ea", a spus Dumitru.

Antrenorul lotului olimpic feminin de judo, Florin Bercean, a declarat, sambata, dupa ce Alina Dumitru a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra, ca sportiva este un om exceptional si ca finala a fost ultima ei lupta din cariera.

UPDATE 18:30 Judoka Alina Dumitru este vice-campioana olimpica, Sarah Menezes (Brazilia) a invins-o in finala categoriei 48 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Londra. Medalia sportivei romance este prima pentru Romania la competitia din Marea Britanie.

UPDATE16.49 Finala va incepe in jurul orelor 18.

UPDATE16.29 Alina Dumitru si-a asigurat prezenta in finala dupa ce a invins-o pe sportiva japoneza Tomoko Fukumi. principala favorita a competitiei.
In finala Alina Dumitru o va intalni pe sportiva Sarah Menezes (Brazilia), care a eliminat-o in a doua semifinala pe Charline Van Snick (Belgia).

UPDATE 14.18 In sferturile de finala, campioana olimpica din 2008 s-a confruntat cu o judoka din Mongolia, Urantsetseg, invingatoare in fata Alexandrei Podryadova din Kazakhstan. Alina s-a impus intr-un final dramatic, egaland cu 10 secunde inainte de finalul luptei si punctand decisiv cand mai erau doar 6 secunde.
---------------------------------------------------------------


Alina Dumitru a intrat direct in turul doi al grupei B si a avut un debut excelent in disputa cu cubaneza Dayaris Mestre Alvarez, care o eliminase in primul tur pe Natalia Kondratyeva (Rusia). Cubaneza a fost penalizata cu cartonas galben, cu 3.47 minute ramase din lupta, din cauza unui gest nesportiv, astfel ca Alina Dumitru a obtinut o calificare facila in sferturi, prin descalificarea adversarei.
In prima parte a luptei Alina a acuzat unele dureri la degetele de la piciorul drept.

Momentul suspendarii a fost explicat de antrenorul Alinei, Florin Bercean: "Cubaneza a facut o infractiune grava si din acest motiv a fost descalificata. Alina a inceput rau meciul, nu a fost atenta si cubaneza a profitat. Adversara Alinei a fost descalificata pentru ca a tinut-o de picior".


×