x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi ANGELIQUE, Doamna MERKEL A TENISULUI

ANGELIQUE, Doamna MERKEL A TENISULUI

de Dan Constantin    |    11 Sep 2016   •   11:03
ANGELIQUE, Doamna MERKEL A TENISULUI

Câștigatoarea turneului de la New York, Angelique Kerber are multe asemanari cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.Nu doar prenumele le aseamana. Au in comun maniera in care s-au afirmat pana la ajungerea pe treapta cea mai de sus.

Amandouă vin din Est.Kerber a ramas si acum cu domiciliul in Polonia .Parintii campioanei s-au format in sistemul de educatie sportiva din Polonia pana la plecarea in RFG.. Angela si-a luat licenta la Leipzig și a progresat in studiul fizicii in sistemul de educatie din RDG.

Angeligue , nascuta in 1988, la Bremen, a pus mana pe racheta cand avea trei ani și a ramas sub indrumarea tatalui ei la academia de tenis fondata in Polonia. Merkel este nascuta tot in nord, la Hamburg, in 1954, după care parintii ei s-au mutat in RDG.

Meerkel a fost aleasa cancelar in 2005, după 14 ani de cariera in politica.Kerber ajunge nr 1 mondial după 13 ani de cariera profesionista in tenis.

Stilul de joc al campioanei are marca nemteasca a efortului constant, precizia loviturii este mijlocul principal prin care vizeaza victoria;fantezia este lasata pe planul doi. 

Cancelarul nu este adeptul combinatiilor politice, al jocurilor de culise.Se inhama la treabă pentru a convinge electoratul și spune lucruri abrupte.

 Angeligue  și Angela merg mai departe. Kerber are de aparat acum pozitia de lider mondial, Mekel doreste sa fie pentru un nou mandat cancelar al Germaniei.

×