x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi World Rugby introduce noi reguli pentru a atrage mai mulți fani

World Rugby introduce noi reguli pentru a atrage mai mulți fani

de Redacția Jurnalul    |    20 Mar 2024   •   00:40
World Rugby introduce noi reguli pentru a atrage mai mulți fani
Sursa foto: Hepta

World Rugby a dezvăluit marți planurile menite să reimagineze factorul de divertisment al rugby-ului". Sunt propuse inclusiv sancțiuni de 20 de minute pentru cartonașele roșii, dar și măsuri de accelerare a unor faze fixe sau de reducere a timpilor morți.

Organismul de conducere este îngrijorat că jocul lent și tacticile negative ar putea îndepărta atragerea de noi fani ai sportului.

Un grup de lucru specializat va fi înființat pentru a explora o pedeapsă revizuită pentru infracțiunile de cartonaș roșu, prin care locul pe teren al jucătorului sancționat poate fi luat de un coechipier după 20 de minute, anulând avantajul numeric al adversarilor.

Cu toate acestea, sunt luate în considerare și sancțiuni mai severe în afara terenului pentru joc necorespunzător, care ar putea duce la suspendarea jucătorilor pentru perioade mai lungi.

World Rugby va analiza, de asemenea, numărul și momentul înlocuirilor „pentru a crea mai mult spațiu pe teren, reducând în același timp incidența accidentărilor".

În vigoare imediat, întră regula conform căreia arbitrii trebuie să le spună jucătorilor să folosească mai repede mingea la baza unei grămezi sau a unui punct de fixare. Acest lucru are ca scop să împiedice echipele să tragă de timp.

Consiliul World Rugby va lua în considerare și alte amendamente la reuniunea din 9 mai, inclusiv o ajustare a legii onside-ului atunci când există lovituri de picior în joc deschis.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rugby noi reguli