x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Secrete pe care casele de pariuri nu vor să le spună jucătorilor

Secrete pe care casele de pariuri nu vor să le spună jucătorilor

22 Noi 2021   •   17:26
Secrete pe care casele de pariuri nu vor să le spună jucătorilor

Sume impresionante de bani sunt pariate zilnic în industria pariurilor sportive, însă cea mai mare parte a acestor bani se îndreaptă către casele de pariuri și nu către pariori. Să fie oare jucătorii chiar atât de neatenți și ghinioniști sau există mai multe mecanisme care influențează rezultatele pariurilor?

 

În realitate, majoritatea caselor de pariuri nu vor ca clienții lor să știe exact cum funcționează piața pariurilor. De cele mai multe ori, acestea fac loc și câtorva pariori „deosebit de norocoși” care câștigă sume spectaculoase astfel încât să stimuleze apetitul pentru joc al tuturor celorlalți, apelând la numeroase șiretlicuri pe care le vom detalia în cele ce urmează.

Casele de pariuri nu arată niciodată cotele reale         

 

Sarcina casei de pariuri este de a obține în mod fiabil profit atunci când runda de pariuri se închide, indiferent de rezultat Cea mai simplă metodă prin care acest obiectiv poate fi atins constă în manipularea probabilității reale. În egală măsură, casele de pariuri ajustează ușor cotele în aproape fiecare pariu plasat.

 

Dacă echipa care joacă acasă și cea care joacă în deplasare au șanse uniforme, cota reală ar trebui să fie de 50% sau 2 la 1, însă, dacă casa de pariuri o schimbă la 1,9 la 1, acest lucru va crește profitul pe pariu obținut de casă. Astfel, operatorii de pariuri sportive vor beneficia întotdeauna de un profit garantat pentru fiecare bănuț cheltuit de clienți la pariuri.

 

Pentru a îți da seama de acest obicei al caselor în mod facil, fără a face prea multe investigații, este suficient să adaugi toată reprezentarea procentuală a probabilităților pe măsură ce apar pe agenda sportivă și o să constați că vei obține mai mult de 100%.

 

În exemplul de cote 1,9 la 1, cotele totale ale celor două echipe se ridică la 105,26%, ceea ce înseamnă că casa de pariuri are un profit așteptat de 5,26 dolari la fiecare 100 de lei jucați de clienți. Acest surplus este numit over-round. Casele de pariuri au în medie 6% din marja de profit over-round față de majoritatea pariurilor sportive. Dar cu cât rezultatele sunt mai probabile, cu atât crește mai mult acest procent.

 

Dacă ești interesat de o casă de pariuri cât mai atentă la șansele clienților săi și care nu se focusează atât de mult pe propriul câștig, îți recomandăm să consulți și cashpot deoarece vei găsi acolo cea mai atractivă ofertă. Revendic-o, plasează tichete pe meciurile preferate și fii recompensat pentru capacitatea ta de anticipare a rezultatelor.

 

Casele de pariuri concurente deseori fac schimb de date     

Pariurile sportive, ca și sectorul cazinourilor online, reprezintă o ramură destul de competitivă a industriei de divertisment. Operatorii de pariuri sportive sunt mereu în căutare de soluții de divertisment pentru a-și satisface și fideliza clienții. Însă, în ciuda tuturor acestor eforturi, operatorii nu reușesc mereu să își asigure piața de pariuri.

 

Totuși, se iau constant măsuri de identificare a comportamentului suspect manifestat de jucătorii din piață, apelând chiar și la datele deținute de celelalte case de pariuri din piață. Cu alte cuvinte, dacă un utilizator obține câștiguri în mod constant, casa va căuta utilizatori similari sau, eventual, care preferă să plaseze pariuri pe același sport și le va analiza obiceiurile de pariere în paralel, pentru a depista diferențele dintre un câștigător constant și un jucător obișnuit. În general, acesta este modul în care casele de pariuri pot depista sindicatele de pariuri și alte anormalități ale pieței.

Casele de pariuri îți urmăresc datele 

Casele de pariuri pot deveni destul de intruzive prin prisma filtrelor utilizate pentru monitorizarea jucătorilor. Unele platforme rețin adresa ta IP pentru a afla dacă ai mai multe conturi la același operator sau dacă preferi să îți joci banii la un actor concurent din piață.

 

Demne de menționat sunt și sistemele anti-fraudă, de nelipsit de pe platformele și aplicațiile oricărui operator licențiat care se respectă și care prioritizează siguranța jucătorilor săi. De asemenea, casele de pariuri folosesc cookie-uri și alte amprente digitale pentru a-ți oferi reclame personalizate, care să te ajute să accesezi mai ușor serviciul sau produsul căutat.

Ei nu vor să câștigi.

În ciuda tuturor datelor de urmărire intens utilizate de casele de pariuri, acestea promovează își promovează ofertele apelând mai mult la un grup de date de tip „casual punter”. Scopul acestei practici este, desigur, de a identifica pariorii care plasează tichete mai mult sub impulsul emoției decât ca reacție logică a evoluției jocului. Astfel de decizii prost cercetate reprezintă informații prețioase despre publicul „casual” și modul în care îi poate fi stimulat apetitul pentru pariere.

 

Pariurile Acca sunt mult mai complexe decât se prezintă

 

Portofoliile de pariere vor include adesea promoții de nerefuzat construite având în centrul atenției pariorii însetați de câștig. De fapt, nu mai este nimic ieșit din comun să vezi bonusuri de peste 50% la pariurile acca. Însă ideal ar fi să nu pierzi din vedere că pariurile acca sunt o farsă prin însăși propriul concept.

 

Pentru cei care încă nu au înțeles cum funcționează: pariurile acca sunt o serie condiționată de pariuri care te obligă să verifici un număr mare de casete. De exemplu, un pariu acca ar putea necesita întoarcerea a șase selecții într-o serie de pariuri. Dacă reușești să obții răspunsul corect pentru toate cele șase, atunci premiul îți va fi garantat.

 

Problema este însă că odată dovedită necâștigătoare una dintre cele șase selecții, întreg pariul va fi considerat necâștigător. În concluzie: nu merită timpu, energia și banii tăi. Consultă-te cu orice jucător profesionist și vei descoperi că secretul succesului lui constă în preferința pentru pariurile cât mai simple. Profesioniștii preferă câștigurile mici dar constante, în detrimentul opțiunilor cu un risc ridicat și recompense spectaculoase.

 

 

Indiferent cât de distractive și ușor de utilizat sunt pariurile sportive, nu lăsa casele de pariuri să te păcălească. Nu sunt acolo pentru a-ți oferi o experiență axată pe profit sau cel puțin nu pe profitul tău. Modelul lor de afaceri se bazează pe tactici de exploatare a jucătorilor care iubesc suficient sportul încât să nu se întristeze dacă pierd câteva zeci sau chiar sute le lei plasând pariuri nefavorabile, însă tocmai acest indiciu ar trebui să îți modeleze comportamentul de pariere,

×