x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, calificată în optimi la Roland Garros!

Simona Halep, calificată în optimi la Roland Garros!

31 Mai 2014   •   13:29
Simona Halep, calificată în optimi la Roland Garros!

Simona Halep, cap de serie numărul 4 şi devenită principală favorită, s-a calificat în premieră în optimile de finală ale turneului de tenis de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, învingând-o sâmbătă, în turul trei, pe spaniola Maria-Teresa Torro-Flor în două seturi, 6-3, 6-0, într-o oră şi 4 minute.

Halep, cea mai bună jucătoare de tenis româncă în ierarhia WTA din istorie, a etalat din nou un joc complet, dominând tactic şi tehnic de o manieră impresionantă, pe fondul unei încrederi totale în propriile forţe.

În primul set, care a durat 37 de minute, jucătoarea spaniolă (23 ani, nr. 55 WTA) a încercat să surprindă printr-un joc agresiv, dar Simona Halep a intuit imediat oportunităţile oferite de adversară, insistând pe variaţia loviturilor, în special pe reverul în lung de linie pe care îl execută de kinogramă.

În manşa a doua, superioritatea româncei a fost totală, ea adjudecându-şi setul la zero, după numai 27 de minute.

În optimi, Halep, care şi-a asigurat 240 de puncte WTA şi 125.000 euro, va juca împotriva americancei Sloane Stephens, cap de serie 15, care a învins-o pe rusoaica  Ekaterina Makarova în două seturi, 6-3, 6-4.

×