x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep a pierdut în trei seturi primul meci după scandalul de dopaj

Simona Halep a pierdut în trei seturi primul meci după scandalul de dopaj

de Redacția Jurnalul    |    19 Mar 2024   •   22:58
Simona Halep a pierdut în trei seturi primul meci după scandalul de dopaj
Sursa foto: Hepta

Simona Halep a pierdut în trei seturi, marți seara, primul meci disputat la revenirea în circuitul mondial al tenisului feminin, după ce a câștigat apelul la suspendarea pentru dopaj.

UPDATE 3: Simona Halep a fost învinsă în trei seturi de Paula Badosa la revenirea în circuit, în primul tur la Miami

UPDATE 2: Meciul dintre Simona Halep și spaniola Paula Badosa are parte de set decisiv. După ce Halep a câștigat primul set cu un categoric 6-1, Badosa a revenit, adjudecându-l pe cel de al doilea cu 6-4. Câștigătoarea meciului o întâlnește în turul secund pe Aryna Sabalenka.

Setul secund a găsit-o pe Badosa mai încrezătoare, spaniola câștigând un prim break, în al doilea game de pe serviciul lui Halep.

Singurul break realizat de de Badosa în game-ul cu numărul 3, a fost suficient pentru ca aceasta să revină în meci, pentru a-l duce în decisiv.

Spaniola a avut o minge de break și set, la 5-3, salvată de Halep, care a mai blocat alte două mingi de set în game-ul 10, înainte de a o pierde pe a patra.

Primul set al meciului de marți seara a fost dominat de româncă, singurul game foarte disputat fiind cel cu numărul 6, care a durat mai bine de 10 minute.

Halep a pierdut un singur game, primul pe serviciul spaniolei, după care a câștigat 5 game-uri la rând.
În game-ul 6, Badosa a avut cinci mingi de break, dar Halep a făcut față și și-a adjudecta în final game-ul, după mai bine de 10 minute.

Fostul număr 1 mondial, a închis primul set cu un al treilea break, câștigând cu un neverosimil 6-1.

UPDATE 1: Simona Halep câștigă primul set al confruntării cu Paula Badosa, la Miami Open

Simona Halep a câștigat primul ei set, cu 6-1, în prima partidă disputată la revenirea în circuit, după ce a câștigat apelul la suspendarea pentru dopaj. Meciul de marți seara a fost dominat de româncă, singurul game foarte disputat fiind cel cu numărul 6, care a durat mai bine de 10 minute.

Halep a pierdut un singur game, primul pe serviciul spaniolei, după care a cîștigat 5 game-uri la rând.

În game-ul 6, Badosa a avut cinci mingi de break, dar Halep a făcut față și și-a adjudecta în final game-ul, după mai bine de 10 minute.

Știre inițială:

Halep, care a acceptat un wild card la Miami Open după ce interdicția de patru ani a fost redusă la nouă luni de către instanța supremă pentru sportul mondial, o va înfruntă pe Paula Badosa, iar învingătoarea o va întâlni în turul doi pe Aryna Sabalenka, numărul doi mondial.

Pentru Halep, confruntarea cu spaniola Badosa, numărul 80 mondial, va marca primul său meci de la US Open 2022, unde a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, venită din calificări.

Halep, fostă campioană la Wimbledon și la Roland Garros, a fost suspendată în octombrie 2022 după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat - un medicament interzis care stimulează producția de globule roșii - la Openul Statelor Unite din acel an.

Românca, fost număr unu mondial, are un bilanț de 2-0 în întâlnirile directe cu Badosa, fără să fi pierdut niciodată mai mult de trei game-uri într-un set.

Principala favorită, Iga Swiatek a ratat apărarea titlului de la Miami Open anul trecut din cauza unei accidentări, dar revine în forță după o victorie clară cu 6-4, 6-0 în fața favoritei numărul nouă, Maria Sakkari, în finala de la Indian Wells.

Acum, Swiatek își propune să cucerească pentru a doua oară consecutiv titlurile de la Indian Wells și Miami Open, o performanță cunoscută sub numele de Sunshine Double, având în vedere locațiile respective ale turneelor din California și Florida.

În cazul în care Swiatek, care o va înfrunta în turul al doilea fie pe italianca Camila Giorgi, fie pe compatrioata poloneză Magdalena Frech, va cuceri titlul de la Miami, ea se va alătura lui Steffi Graff (1994, 1996) ca fiind singura jucătoare care a realizat de două ori Sunshine Double.

Coco Gauff, rezidentă din Florida, care a ajuns până în semifinale la Indian Wells, se va bucura de sprijin din partea fanilor locali, deoarece revine la Miami pentru prima dată de la triumful de anul trecut de la US Open.

La masculin, Carlos Alcaraz va urmări și el câștigarea Sunshine Double-ului, după ce și-a apărat cu succes titlul la Indian Wells, unde l-a învins pe campionul în exercițiu de la Miami Open, Daniil Medvedev, într-o revanșă a finalei din California 2023.

Tabloul masculin de la Miami are o absență notabilă, cea a numărului unu mondial și de șase ori campion în Florida, Novak Djokovic, care și-a exprimat dorința de a limita numărul de evenimente pe care le joacă în această etapă.

Djokovic, în vârstă de 36 de ani, este încă fără trofeu în acest an, după ce a reprezentat Serbia la United Cup, înainte de a ajunge în semifinale la Australian Open și de a suferi o eliminare urprinzătoare în turul al treilea la Indian Wells.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: simona halep miami open