x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Roland Garros

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Roland Garros

01 Iun 2017   •   20:31
Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Roland Garros

Jucătoarea româncă de tenis Simona Halep, favorită nr. 3, s-a calificat joi în turul trei la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului, învingând-o în două seturi, 6-4, 6-3, într-o oră și 22 de minute pe germanca Tatjana Maria.î

Cu o adversară extrem de tenace, care avea chiar un scor favorabil în întâlnirile directe, Tatjana Maria conducând cu 2-0 în urma celor două victorii din 2009, Simona Halep a trebuit să se întrebuințeze serios, dar nu a fost, practic, niciodată în dificultate, impunându-și superioritatea tehnică și, mai ales, tactică, în care a excelat prin precizie și, mai ales, acuratețea loviturilor, fără erori gratuite.

Primul set, unul parcă de tatonare, în care cele două jucătoare au reușit, împreună, nu mai puțin de 5 break-uri, a durat ceva mai mult, 45 de minute, dar s-a încheiat în mod logic, cu victoria româncei, cu 6-4, care a insistat exact în momentul decisiv.

Setul al doilea a fost câștigat mai lejer, în 37 de minute, aducându-i favoritei nr. 3 a turneului parizian o calificare meritată.

Pentru prezența în turul 3, Simona Halep și-a asigurat un cec de 118.000 euro și 90 puncte WTA.

În turul 3, Simona o va întâlni pe Daria Kasatkina (28 WTA), 20 de ani, marea speranță a rușilor. Cele două s-au mai întâlnit de-a lungul carierei o singură dată, la Miami, anul trecut, iar Simona a fost cea care s-a impus, 6-3, 7-5.

"Lucrez la atitudinea mea, sunt mulțumită de meciul de azi și sper să fie și mai bine în meciurile următoare", a spus Simona Halep după jocul de astăzi, la Eurosport. 

 

×
Subiecte în articol: Simona Halep