x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sinaia

Sinaia

de Sorin Anghel    |    29 Dec 2009   •   00:00
Sinaia
Sursa foto: Viorel Corbu/

Vrem, nu vrem, ăsta este adevărul. Sinaia este cel mai căutat loc de schi din România. Are avantajul că pârtiile sunt situate la mare altitudine, astfel că toţi bucureştenii, veniţi parcă la o prezentare de echipament cât mai scump, se înghesuie în Masivul Furnica.



Cei care au ceva de arătat nu se înghesuie la expoziţia de brand-uri din Valea Dorului, ci îşi fac de cap pe Carp. De iarna aceasta, lucrurile sunt un pic schimbate. S-a umblat la Papagal şi Târle, astfel că locul nu mai este la fel de periculos ca până acum. În plus, Drumul de Vară poate fi coborât de orice schior.

Sinaia are planuri mari. Pentru iarna viitoare, Primăria va construi un telescaun Leitner pe Valea Soarelui, care va avea o lungime dublă faţă de cel existent acum în Valea Dorului. Autorităţile locale au pus însă ochii pe Vânturiş, acolo unde vor să monteze două telescaune noi, care să comunice cu instalaţia ce va funcţiona pe Valea Soarelui. Pe lângă acestea, vor fi şi câteva teleschiuri spre Piatra Arsă şi Pelişor.

Pentru că are parte de temperaturi extrem de scăzute încă din luna noiembrie, Masivul Furnica are mare nevoie de zăpadă artificială. Fără aşa ceva, în câţiva ani orice staţiune va ajunge în moarte clinică. În planul autorităţilor locale intră amenajarea unui lac artificial în Valea Dorului şi "înzăpezirea" tuturor pârtiilor. Până atunci, Sinaia va rămâne doar cel mai bun loc de schi pentru bucureşteni. Cu mari probleme de comportament, aceştia le închid gura localnicilor cu sumele mari de bani pe care le lasă în staţiune.

5445-109465-04_35_schi200930.jpg

×
Subiecte în articol: staţiuni