x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Sinaia - Perla statiunilor

Sinaia - Perla statiunilor

23 Noi 2006   •   00:00

Cele mai scumpe schiuri. Cele mai scumpe echipamente. Cei mai buni schiori. Toate acestea se intalnesc pe partiile din Sinaia, considerata perla statiunilor de schi din Romania.


Cele mai scumpe schiuri. Cele mai scumpe echipamente. Cei mai buni schiori. Toate acestea se intalnesc pe partiile din Sinaia, considerata perla statiunilor de schi din Romania.

POZITIONARE. Situata pe Valea Prahovei, la poalele Muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa, localitatea este cautata in special de iubitorii sporturilor de iarna din Capitala. Distanta de numai 122 de kilometri dintre Sinaia si Bucuresti poate fi parcursa destul de rapid cu masina, astfel ca in numai doua ore de la iesirea din casa poti ajunge pe partie.

ADRENALINA. Posibilitatile de a te distra la Sinaia sunt nenumarate. Daca vrei aventura maxima incearca sa cobori partia Carp. Pornind de la Cota 2.000, aceasta ajunge pana la Cota 1.400. Transportul pe cablu este asigurat de vechea telecabina, inca in functiune, dar si de un telescaun modern, inaugurat in luna februarie a acestui an.
Pista este recomandata insa numai schiorilor foarte experimentati, riscul unor accidente fiind destul de mare. Exista totusi o varianta mai usoara, care coboara pe Drumul de Vara.

PLAJA. Adevaratul regal se tine insa in Valea Dorului. Cele trei piste, deservite de un telescaun, au ca punct final o cabana ce atrage ca un magnet. In zilele cu cer senin, turistii lasa deoparte schiurile si se intind la soare, in cautarea unui bronz cat mai evident, care sa ii faca invidiosi pe colegi si vecini.

×
Subiecte în articol: ski express