x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ski express - Limba lui e schiul

Ski express - Limba lui e schiul

de Sorin Anghel    |    23 Ian 2006   •   00:00
Ski express  -  Limba lui e schiul

Catalin Voicu, un copil surdomut din Busteni, isi petrece fiecare zi libera pe partia Kalinderu. Pe schiuri, toti sunt egali, indiferent de problemele pe care le au.

Chiar daca unii au grija ca partia Kalinderu sa fie pusa tot timpul intr-o lumina proasta, in fiecare week-end pista de sub Caraiman este plina de turisti. Cam 3.000 de oameni urca cu telescaunul de ultima generatie. Printre ei se amesteca si un copil in varsta de 8 ani. Se numeste Catalin Voicu, este din Busteni si vine la schi impreuna cu tatal sau.

DRAGUT. Este foarte bine pregatit, ca doar e nascut pe Valea Prahovei, iar partia Kalinderu nu ii ridica nici un fel de probleme. Trece ca o sageata pe langa ceilalti schiori, dornic sa faca tot mai multe coborari. Cand vede obiectivul aparatului de fotografiat zambeste, semn ca ii place sa fie in centrul atentiei, satul de marginalizarea din societate. Pe partie, deficientele sale dispar. Este unul dintre cei mai buni schiori. Nu stii cum sa il saluti, asa ca ii faci cu ochiul. Iti raspunde cu cateva acrobatii pe schiuri.

VICIU. Catalin schiaza de la varsta de 5 ani. Cel care l-a adus pe partie a fost tatal sau, dar cea care i-a aratat tainele acestui sport a fost sora sa, si ea o foarte buna schioare. "Ii place foarte mult sa vina sa schieze. Ii evita pe ceilalti schiori si nu cade niciodata. Eu abia pot sa ma tin dupa el. L-am inscris la o scoala speciala la Sibiu si de doua ori pe luna ma duc si il iau acasa, ca sa schieze. De fapt, el pentru asta vine la Busteni", spune tatal lui Catalin.

×
Subiecte în articol: ski express