x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Soci 2014: Înţelegere între SUA şi Rusia contra Canadei, la patinaj artistic? Ce spun ruşii

Soci 2014: Înţelegere între SUA şi Rusia contra Canadei, la patinaj artistic? Ce spun ruşii

09 Feb 2014   •   16:36
Soci 2014: Înţelegere între SUA şi Rusia contra Canadei, la patinaj artistic? Ce spun ruşii

Rusia nu şi-a ascuns nemulţumirea, duminică, după zvonurile lansate de cotidianul francez L'Equipe privind un posibil aranjament ce ar fi fost făcut cu Statele Unite pentru a-şi asigura victoria în concursul pe echipe la patinaj artistic. "Sunt doar prostii şi răutăţi", a declarat Valentin Piseiev, director general al Federaţiei ruse de patinaj artistic, citat de agenţia R-Sport, relatează Agerpres.

Cotidianul sportiv a relatat în ediţia sa de vineri remarcile pe care le-ar fi făcut 'un eminent antrenor rus', sub păstratrea anonimatului, privind un 'troc avut în vedere cu Statele Unite', care ar urma să-i ajute pe ruşi să cucerească medalia de aur în noua probă pe echipe şi al cărei titlu se va acorda duminică seara. În schimb, Rusia ar urma să permită perechii Meryl Davis-Charlie White să devină campioană olimpică la dans, cei doi fiind la concurenţă cu canadienii Tessa Virtue-Scott Moir, deţinătorii titlului.

"Dacă au o probă în acest sens, să ne-o arate sau să tacă. Nimeni nu va deveni campion decât patinând pe gheaţă", a adăugat oficialul rus.

La rândul său, ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, a refuzat să comenteze "asemenea prostii".

×